Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Izstāde Vasara

Kopumā izstādē varēs iepazīt sešus Latvijas zīmolu produktus, kā Stenders, Aretai, Baiba Glass, an&angel, PAA Vannas un Nordi, kopīgi radot Latvijas vasarai raksturīgo noskaņu un estētiku.

«Caur gadalaikiem turpinot meklēt Latvijas dizaina identitāti, šoreiz izstādes koncepts paudīs neparastāku skatījumu uz Latvijas vasaru, mēģinot izcelt un atrast šīs sezonas vērtības. Tā visnotaļ ir Latvijas jūra ar savu ziemeļniecisko raksturu un plašajām smilšu pludmalēm, kas pasaules kontekstā ir retums un ar ko varam noteikti lepoties. Šo izstādi pārstāvēs zīmoli, kuri kādā savā nosacītā veidā saistīti ar ūdeni. Tā skatītājiem būs ne tikai vizuāli uztverama, bet ekspozīcijā spēlēsimies arī ar skaņu un smaržu,» akcentē izstādes kuratore Ieva Kalēja.

Zīmols PAA vannas darbojas jau kopš 1993. gada un ražo mūsdienīgi elegantas vannas un izlietnes, kas ikdienišķā un praktiskā veidā izstādē simbolizēs saistību ar ūdeni. Savukārt stikla produktu zīmoli – Baiba Glass un an&angel – poētiskā veidā raksturos ūdens stihijai piemītošās īpašības: caurspīdīgums, maģiskumu, plūstamība un nepārtrauktība. Starptautisko dizaina balvu Red Dot Design Award ieguvušais zīmols Aretai veidos jūrai raksturīgās šalkoņu skaņas ar augstas kvalitātes skandas produktu. Par vasaras aromātiem izstāde rosinās domāt kosmētikas zīmola Stenders dzintaru līnijas produkcija, bet neparastu skatījumu uz koku kā materiālu un tā raupjo īpašības atspoguļošanu prezentēs mēbeļu zīmols Nordi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, Skārņu iela 10, Rīga

Kad?

11. jūlijs – 8. septembris

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Koncertzāle Latvija svinēs piecu gadu dzimšanas dienu

Koncertzāle Latvija 27. jūlijā atzīmēs savas darbības piecu gadu jubileju, piedāvājot ne vien īpaši veidotu koncertu ar daudzu izcilu mūziķu piedalīšanos, bet arī muzikālu vakaru koncertzāles brī...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja