Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Koncerts no cikla Mūzikas lielvalstis. Krievija

Šajā sezonā Liepājas Simfoniskais orķestris Liepājas pilsētas un rajona skolu jaunatnei ir sagatavojis koncertu ciklu „Mūzikas lielvalstis”, iepazīstinot jaunos klausītājus ar mūzikas vēstures izcilākajiem paraugiem. Pa vienam koncertam no kopā četriem tematiski vienotiem koncertlekciju seansiem ir aicināti apmeklēt arī ar konkrētajām izglītības iestādēm nesaistīti interesenti.

Ar bagātīgu vizuālo materiālu un saistošu stāstījumu koncertlekcijas vadīs pieredzējušais mūzikas pedagogs, ilggadējs Liepājas Simfoniskā orķestra koka pūšamo instrumentu grupas koncertmeistars un Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas orķestra vadītājs Dzintars Jurgelaitis. Liepājas Simfonisko orķestri diriģēs Reinis Lapa.Koncertu forma ir atvērta un interaktīva – tās būs koncertlekcijas, stāsti par simfonisko mūziku. „Šīs koncertlekcijas ir interesantas arī jebkuram citam klausītājam – gan ar klasisko mūziku mazpazīstamam, gan tai ļoti tuvu stāvošam, tāpēc ceturtdien pie mums gaidām ne tikai bērnus, arī mammas, tētus un vecmāmiņas, jebkuru, kam tas interesē”, aicina Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.Pirms koncerta apmeklējuma ir vērts ieskatīties speciāli šim koncertciklam Liepājas Simfoniskā orķestra mājas lapā izveidotajā sadaļā – http://lso.lv/skolu-koncerti. Gan bērni, gan viņu vecāki un skolotāji var ne tikai iepazīties ar konkrētajiem skaņdarbiem, kas skanēs koncertos, bet, noskatoties nelielus videofragmentus, uzzināt, piemēram, arī to, kādās mākslas un animācijas filmās šī mūzika ir izmantota. Informācija šajā sadaļā ik pa laikam tiek papildināta ar dažādām interesantām un saistošām lietām.Biļešu cena par cikla „Mūzikas lielvalstis” koncertiem ir simboliska – vien 0.50 LVL. Biļetes var iegādāties uz vietas īsi pirms koncerta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja