Vislielākā uzmanība nodarbībā tiks pievērsta ēdienam un tā gatavotājam. Ko mūsu priekšteči ēda laikmetā, kurā nebija pārtikas lielveikalu? Kādi darbi zemniekam bija jādara, lai iegūtu pārtiku? Ko laucinieki pirka tirgū un pilsētu veikalos un ko audzēja paši? Kad Latvijas teritorijā sāka audzēt kartupeļus, gurķus, salātus? Ko zemnieks zināja par kafiju un kas bija “gardēdiens”? No kāda vecuma pusdienu maltītes laikā drīkstēja stāvēt pie pieaugušo galda? Un kāpēc mazi bērni pie galda nesēdēja kopā ar pieaugušajiem?
Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem sniegs dalība nodarbībā, kurā tiks arī pētīti seni galda un virtuves piederumi no muzeja krājumiem. Tiks minētas arī ēdienu mīklas, varēs iemācīties kādu tautasdziesmu par ēšanu un uzzināt interesantas senu ēdienu receptes.
Kā vienmēr, būs iespēja aizpildīt nodarbības tematam atbilstošas uzdevumu lapas, kuras muzeja apmeklētāji varēs ņemt līdzi piemiņai par muzeja apmeklējumu.
Iepriekš pieteikties uz nodarbību nav nepieciešams. Tās aptuvenais ilgums – 1,5-2 stundas.
JĀ