Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Orķestra Rīga koncerti decembrī

Adventa un Ziemassvētku laikā Orķestris Rīga piedāvā trīs koncertprogrammas dažādās Rīgas koncertzālēs, kurās kopā ar orķestri uzstāsies klausītāju iemīļoti solisti. Katram interesentam ir iespēja izvēlēties savai gaumei atbilstošu koncertu.

3. decembrī plkst. 20.00 Rīgas Domā Orķestris Rīga aicina uz Pirmās Adventes koncertu. Iestājoties klusajam Ziemassvētku gaidīšanas laikam, Rīgas Domā skanēs klasiskā mūzika, ko kopā ar orķestri atskaņos solisti Inga Šļubovska-Kancēviča, Mihails Čuļpajevs, Ričards Mačanovskis, Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris Aura un Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas jauktais koris. Pie diriģenta pults būs Kaspars Ādamsons.  Orķestra Rīga koncerts pirmajā Adventes svētdienā ir kļuvis par tradīciju, kuru gaida daudzi Rīgas iedzīvotāji. Koncerta programmā Adventes laika sākuma noskaņām atbilstoši dažādos gadsimtos tapuši skaņdarbi no Johana Sebastiana Baha Tokātas un fūgas re minorā, Hendeļa ārijām Dank sei Dir, Herr un Lascia ch’io pianga līdz Endrjū Loida-Vebera Pie Jesu.  Pirmo reizi Latvijā Orķestra Rīga atskaņojumā būs iespēja dzirdēt jaunu versiju Antonio Vivaldi koncertam Ziema no cikla Gadalaiki, kas oriģinālā sacerēts vijolei un kamerorķestrim, bet mūsdienās popularitāti guvusī pūtēju koncertorķestra versija ir bez solo instrumenta un to veidojis komponists Džons Glenesks Mortimers. Netrūks arī Volfganga Amadeja Mocarta, Džoakīno Rosīni vokālo kompozīciju solistu sniegumā un romantiskās mūzikas. Riharda Vāgnera daiļradi pārstāvēs divi fragmenti no operas Tanheizers – Svētceļinieku koris un Volfrāma dziesma par Vakarzvaigzni. Koncerta kulminācijā solisti I. Šļubovska-Kancēviča, M. Čuļpajevs, R. Mačanovskis un apvienotais koris simts dziedātāju kopskaitā atskaņos Gloria no Šarla Guno Svētās Cecīlijas Svinīgās mesas, kas iekarojusi klausītāju sirdis visā pasaulē ar vienkāršību, melodiskumu un emocionalitāti. Koncerts notiek ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu, ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kurus var saņemt Rīgas Doma kasē no 27. novembra.

Mazajiem klausītājiem paredzēts koncerts Laba slava sniedziņam, kas notiks kinoteātra Splendid Palace Lielajā zālē 6. decembrī. To vadīs dziedātājs un aktieris Daumants Kalniņš. Skanēs R. Paula, A. Žilinska, V. Pūces, P. Čaikovska, S. Prokofjeva, L. Andersona un H. Džonsona skaņdarbi. Šis ir abonementa Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA! otrais koncerts. Abonementus var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Ar koncertu RIGA JAZZ Ziemassvētkos 23. decembrī un 26. decembrī plkst. 19.00 Lielajā ģildē Orķestris Rīga noslēgs 2017. gadu. Šajā programmā skanēs gan džeza stilā aranžētas Ziemassvētku melodijas, gan populāras džeza kompozīcijas. Uzstāsies orķestra bigbends saksofonista un džezista Dāvja Jurkas vadībā un solisti: Rūta Dūduma, Evilena Protektore, Normunds Rutulis un Kamilla Berto (Camille Bertault, Francija).

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas Doms, Herdera laukums 6

Kad?

3. decembris, 2017 – 26. decembris, 2017

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja