Restorānu Dienas kustības pamatā ir vēlme baudīt ēdienu, dalīties ar gatavošanas pieredzi un vienkārši pavadīt laiku patīkamā sabiedrībā. Lai atvērtu savu restorānu, nav jābūt īstam pavāram vai restorānu biznesa profesionālim. Arī smalki ēdieni nav obligāti – galvenais ir oriģināla ideja un vēlme sarīkot garšīgus svētkus sev un citiem.Lai ideju popularizētu arī Latvijā, ir izveidota vietējā Facebook lapa (http://www.facebook.com/Restaurantdayriga) un blogs (http://restaurantday.magazen.org), kur iespējams iegūt atbildes uz jautājumiem un padomus restorāna atvēršanai. Lai izsludinātu savu restorānu, jādodas uz: http://www.restaurantday.org.
Restorānu diena
16. februārī Rīgā pirmo reizi notiks restorānu diena – pasaulē lielākie ēšanas svētki, kad katrs vienu dienu var atvērt restorānu – dzīvoklī, dārzā, darba vietā, parkā vai uz ielas stūra. Restorānu dienas tradīcija aizsākās Helsinkos, Somijā, un tā notiek četrreiz gadā. Līdz šim Restorānu dienās visā pasaulē piedalījušies 35 000 gatavotāju, 930 000 ēdāju, un tikuši atvērti 8500 jaunu restorānu.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.