Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ruslans Viļenskis Mūzikas istabā

15. jūnijā, plkst. 19.00, Anglikāņu baznīcā ar izcilā čellista Ruslana Viļenska koncertu uzsāks jaunu klasiskās mūzikas koncertu formātu Mūzikas istaba.

Mūzikas istabas koncerti notiks neformālā vidē, noņemot nost koncertzāļu stīvumu, piedāvājot baudīt izcilu mūziku starptautiski atzītu mūziķu izpildījumā. Koncertus klausītāji varēs izbaudīt īpašā un atslābinātā gaisotnē – sēžot uz spilveniem un iedzerot glāzi vīna. Uz skatuves tiks radīta mūzikas salona atmosfēra, kura bija populāra visā pasaulē 19. un 20. gs. mijā. Šiem koncertiem ir izglītojošs mērķis, parādot dažādas mākslas un mūzikas formas. Projekta koncerti Rīgā notiks regulāri. Pirmajā koncertā klausītājiem būs iespēja dzirdēt J. S. Baha mūziku un brīvas improvizācijas čellam solo.

Ruslana Viļenska spēle guvusi plašu starptautisku atzinību gan no klausītājiem, gan kritiķiem. Mūziķis uzstājies nozīmīgās pasaules koncertzālēs, tostarp Concertgebouw Amsterdamā, Theater Diligentia Hāgā, Berlīnes Filharmonijā, Konzerthaus Berlīnē, Alte Oper Frankfurtē, Berwaldhallen Stokholmā, Jazzhus Montmartre Kopenhāgenā.

Līdzās veiksmīgai karjerai klasiskajā mūzikā, Viļenskis ir izveidojis un producē vairākus starptautiskus mūzikas projektus – PABLO ZIEGLER MEETS RUSLAN VILENSKY ar laikmetīgā Argentīnas tango (Nuevo Tango) leģendu maestro Pablo Zīgleru (Pablo Ziegler), DUO RUSSO & VILENSKY ar itāļu komponistu un bandoneonistu Paolo Russo, DUO SINESI & VILENSKY ar argentīniešu ģitāristu Kike Sinēzi (Quique Sinesi). Viļenskis spēlē 18. gadsimta itāļu vecmeistara čellu.          

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Anglikāņu baznīca, Anglikāņu 2

Kad?

15. jūnijs, 2018

19.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja