Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Suitu nakts tirgus un koncerts

Ceturtdien, 22. jūnijā, no plkst. 16 līdz plkst. 23 jau piekto gadu Kalnciema kvartālā notiks Suitu nakts tirgus, kā arī ielīgošanas koncerts. Tajā uzstāsies Suitu sievas, grupa Daba San, Laima Jansone un DJ Monsta. No Alsungas novada ieradīsies arī tirgotāji, līdzi vezdami svaigus lauku labumus, amatnieku darinājumus un Līgo zāles.

Suitu nakts tirgus apmeklētājus gaidīs jau no 22. jūnija plkst. 16 un darbosies līdz pat plkst. 23. Tirgotāji būs parūpējušies par dažādiem lauku labumiem – pircēji varēs iegādāties arī tradicionālos Alsungas novada našķus sklandraušus un koču. Plašā piedāvājumā būs amatnieku izstrādājumi, dizaineri piedāvās Līgo svinībām nepieciešamos tērpus un aksesuārus. Tirgus neiztiks arī bez Jāņu zālēm, ar kurām izrotāt mājas vai kuras iepīt vainagos.

Suitu nakts tirgus koncertā uzstāsies etnogrāfiskais ansamblis Suitu sievas kopā ar Suitu dūdenieki, postfolkloras grupa Daba San, Laima Jansone un DJ Monsta. Koncerta sākums plkst. 18.

Etnogrāfiskais ansamblis Suitu sievas ir labi pazīstams kā Latvijā, tā ārpus mūsu valsts robežām. Vairākkārt Suitu sievas dziedājušas Vācijā, Polijā, Lietuvā, bet 2000. gadā – otrajā Vispasaules folkloriadē Japānā. Kolektīvs aktīvi koncertē un ir atvērts dažādiem projektiem. Piemēram, sadarbībā ar Radio kori Sigvarda Kļavas vadībā tapis latviešu komponistu kora dziesmu disks. Dūdu spēle visilgāk tika praktizēta tieši Alsungā. 2014. gadā spēlēšanas tradīcijas tika restaurētas un tiek tālāk nodotas dūdu spēlēšanas meistarklasēs.

Postfolkloras grupas Daba San skanējumā savijas tradicionālā latviešu folkloras pasaules izpratne ar mūsdienu pasaules izjūtu, maigas balsis ar spēcīgām balsīm, daudzveidīgs mūzikas instrumentu klāsts un katra dalībnieka sajūtas.

Laimas Jansones rokās senais latviešu instruments kokle atdzīvojas mūsdienīgās un enerģijas pārpilnās skaņās. DJ Monsta (Uldis Cīrulis) ir pieredzes bagātākais Latvijas dīdžejs, elektronikas un scratch meistars, kurš prasmīgi izmanto mūsdienu tehnoloģiju iespējas. Laima Jansone un DJ Monsta savā sadarbībā bieži vien šķērso latviešu tradicionālās tautas mūzikas, kā arī elektronikas žanru un tehnoloģiju robežas, un abi kopā rada neparastu un negaidītu saskaņu.

Ieeja bez maksas.

24. jūnijā ierastais Kalnciema kvartāla sestdienas tirgus nenotiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Kalnciema kvartāls

Kad?

22. jūnijs, 2017

No 16.00 līdz 23.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja