Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Talsu keramikas Ciparnīca izstāde

Rīgas Kultūras un atpūtas centra Imanta galerijā skatāma Talsu keramikas Ciparnīca izstāde Nestabilitāte. Turpinājums. Izstādē apskatāmi dažādi keramikas izstrādājumi, kas izkārtoti it kā nejauši un pavirši, brīžiem šķietami, ka tūlīt kritīs

Biedrība Ciparnica. Tals’ Keramik’ ir nevalstiska organizācija, kas dibināta Talsos 2006. gada 2. novembrī. Tajā darbojas divi keramiķi – Diāna Dzelme un Nauris Galviņš. Biedrības biedru vidū ir arī viņu izpalīgi un draugi, kā arī Talsu radošās sabiedrības pārstāvji.

Pirmā lielākā šo keramiķu izstāde Pie saknēm notika Talsu novada muzejā 2010. gadā, otrā – Svētdiena – 2016. gadā. Katra izstāde ar kaut ko ir pārsteigusi – ne vien ar vienmēr pārdomāto izstādes iekārtojumu, bet arī ar pašu kolekciju. Vienu brīdi mākslinieki vairāk centušies pievērsties tradīcijām, savukārt jau nākamajā brīdī pietuvināties mūsdienīgiem dizaina risinājumiem. Pamatvērtība, kas caurvij visus šos biedrības darbības gadus, ir vēlme visu darīt pašiem – pašu spēkiem tikuši organizēti cepļu kurināšanas pasākumi, meistardarbnīcas un dažādas akcijas, kā piemēram, podu dauzīšana.

Lai piesaistītu pirmos keramikas darbu cienītājus, vienmēr līdzās bijis arī kāds nopietns sava amata izzināšanas un mācību process – dalība dažādos podnieku saietos, koleģiāla draudzēšanās ar citiem amata brāļiem u.c. Katra, dažādos veidos gūtā pieredze un kontakti ir palīdzējuši Diānai un Naurim pašiem kļūt par meistariem - individualitātēm. Šobrīd viņu trauku kolekcijas izstādēs spēj atpazīt ne tikai keramikas pazinēji, bet arī klienti.

Biedrība Ciparnīca. Tals’ keramik’ mājo Talsos, Lielajā ielā 30, kur telpas paši saviem spēkiem iekārtojuši Diāna un Nauris. Vieta ir kļuvusi par dinamiska darba, satikšanās un mālu iepazīšanās vietu ne tikai talsiniekiem vien. Šī izstāde turpina apliecināt ciparnieku izaugsmi  un domas oriģinalitāti, veidojot telpas un savu trauku kopīgo vizuālo kompozīciju. Savā daiļradē māksliniekiem ir pārsteidzoši labi izdevies parādīt mūsdienu nedrošo laika izjūtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas Kultūras un atpūtas centrs Imanta, Anniņmuižas bulvāris 29

Kad?

1. jūnijs, 2023 – 9. jūlijs, 2023

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja