Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Riga IFF bērnu filmu skatē izrādīs Eiropas gada labāko filmu Supa Modo

Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) pirmajā nedēļas nogalē – 19. un 20. oktobrī – tiks izrādīta bērnu filmu programma Kids Weekend, kurā būs skatāmas gan jaunākās animācijas īsfilmas, gan pilnmetrāžas spēlfilmas no Eiropas, informēja festivāla pārstāve Inita Sila.

Kids Weekend filmas ir atlasītas, sadarbojoties ar bērnu filmu festivāliem visā pasaulē. Ar cieņu un iejūtību pret kinodarbu galveno auditoriju – bērniem – Riga IFF nodod saviem skatītājiem šo pasaules elpu, paplašinot viņu redzesloka apvāršņus un mudinot uz sarunu. Šāgada darbi skatītājiem vecumā no 3 līdz 13 gadiem vēsta: lai padarītu pasauli labāku, nav jāgaida uz mītiskiem supervaroņiem – katrs spējam darīt vairāk laba, nekā pašiem šķiet,” uzsver Kids Weekend kuratore Kristīne Simsone.

Neaizmirstamiem kino piedzīvojumiem bagātajā nedēļas nogalē iekļauta Kenijas un Vācijas kopražojumā tapusī Supa Modo, ko Eiropas Bērnu filmu asociācija atzinusi par labāko 2018. gada bērnu pilnmetrāžas filmu. Tās galvenā varone, deviņus gadus vecā Džo, cīnās ar smagu slimību un sapņo kļūt par tādu supervaroni, kādus redz aizraujošajās piedzīvojumu filmās. Supa Modo – plaši izrādīta bērnu filmu festivālos visā pasaulē – ir darbs ar klasikas potenciālu, kas sirsnīgā un neaizmirstami aizkustinošā veidā runā par kino nemirstīgumu un radošuma dziedinošo spēku. Par filmas izrādīšanu Riga IFF gādā Gētes Institūts Rīgā.

Savukārt gaišā vācu piedzīvojumu komēdija Roka maina pasauli apcer, kāda būtu rakstnieces Astridas Lindgrēnes slavenā stāsta varone Pepija Garzeķe, ja viņa dzīvotu mūsdienās. Vai viņa būtu influencere ar savu Youtube kanālu? Ja tā, vai viņa izvēlētos izcelt sevi, vai vērst uzmanību uz būtiskām tēmām?

Kā allaž, īpaša vieta atvēlēta arī darbiem no ziemeļvalstīm. Šī reģiona filmas ir Latvijas skatītāju iemīļotas – četrus gadus no pieciem žūrija par labākajiem atzinusi tieši ziemeļvalstu kinodarbus. Riga IFF ietverta islandiešu futbola drāma Piekūni, kurā iespējams vērot gan gleznaino Islandes dabu, gan spraigu sāncensības stāstu, un pārliecināties, ka sporta godprātības etiķete ir lieliski pārnesama arī uz ikdienas situācijām. Bet dāņu spriedzes drāma Hakeris ir teicams spriedzes žanra un tehnoloģiju stāsts.

Paši jaunākie skatītāji un viņu vecāki abos brīvdienu rītos aicināti uz animācijas īsfilmu seansiem. Stundu garā animācijas izlase, kurā apkopotas īsfilmas no  atzītākajām studijām visā Eiropā, ir viens no skatītāju iecienītākajiem un plašāk apmeklētajiem festivāla notikumiem.

Kids Weekend 19. un 20. oktobrī norisināsies kinoteātrī Splendid Palace no plkst. 11 līdz 16, savukārt seansu starplaikos skatītāji ir aicināti pavadīt laiku interjera dizaina veikala MOKKA iekārtotajā rotaļu štābiņā, kur būs iespējams piedalīties izdevniecības “Liels un mazs” grāmatu lasījumos.

Plašāka informācija, kā arī biļetes uz Kids Weekend seansiem un vairākām citām Riga IFF jau izsludinātajām filmām, piemēram, Kannu kinofestivāla uzvarētājfilmu Parazīts vai leģendāro Stenlija Kubrika filmu 2001: Kosmosa odiseja, nopērkamas Biļešu servisa kasēs un rigaiff.lv. Biļetes cena uz Kids Weekend seansu: 3 EUR, ģimenes biļetes 4 cilvēkiem – 10 EUR.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls norisināsies no 17. līdz 27. oktobrim kinoteātros Splendid Palace, KSuns, Kino Bize, kā arī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un Kaņepes kultūras centrā. Festivāla ietvaros notiks vairāk nekā 100 filmu seansi 11 apakšprogrammās, ko papildinās lekcijas, diskusijas un citi pasākumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja