Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kultūras akadēmijas Nacionālajā Filmu skolā notiks studentu filmu maratons

Sestdien, 15. decembrī, no plkst. 11 līdz pusnaktij Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Nacionālās Filmu skolas kinoteātrī Elijas ielā 17 visas dienas garumā norisināsies LKA maģistra programmas Audiovizuālā māksla absolventu diplomdarbu skate, informēja LKA sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Lūse.

Filmu skates programmu veido desmit diplomdarbi, ko 2018. gadā uzņēmuši LKA maģistra programmas Audiovizuālā māksla studenti. To vidū ir trīs pirmizrādes: komēdija Meistars un Marģers (rež. Dāvis Dreimanis), kā arī divas pilnmetrāžas dokumentālās filmas – Zorjana Horobraja (rež. Elita Kļaviņa) un vēsturiskā dokumentālā drāma Bez varoņiem? Lubāna klānos 1944-1951 (rež. Gunta Gaidamaviča).

Programmā iekļautas arī īsfilmas Lelles (rež. Ieva Norvele) un Pieķēdētais (rež. Jānis Zarāns), kas pirmizrādi piedzīvoja starptautiskā īsfilmu festivāla 2Annas Baltijas konkursa skatē. Vairākas no programmā iekļautajām studentu filmām šogad bija nominētas nacionālajai kinobalvai Lielais Kristaps, to skaitā komēdijas Naktsmaiņa (rež. Jānis Jozauskis) un Debesu ciemiņš (rež. Māris Bezmers), Lielo Kristapu ieguvusī meta-komēdija Viesturs Kairišs iznāk no meža (rež. Marta Elīna Martinsone), zinātniskās fantastikas drāma Viņu sauca Haoss Bērziņš (rež. Signe Birkova), kas izrādīta arī Rīgas Starptautiskā kinofestivāla īsfilmu konkursā, kā arī farss Kolektīvs.ES (rež. Adriāna Roze), kas demonstrēta arī Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā, festivāla 2Annas Baltijas konkursā un Lietuvas kinoforuma Scanorama īsfilmu konkursa programmā.

Skatē iekļautajās aktierfilmās spēlē virkne Latvijā pazīstamu aktieru – Guna Zariņa, Vilis Daudziņš, Egons Dombrovskis, Inga Tropa, Andrejs Možeiko, Jānis Vimba, Ivars Kļavinskis, Akvelīna Līvmane, Andris Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ģirts Krūmiņš, Dace Everss, Santa Didžus u.c.

Katra filma dienas gaitā tiks demonstrēta divas reizes; daļai no pasākumā demonstrētajām filmām būs angļu subtitri. Ieeja uz pasākumu ikvienam interesentam – bez maksas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja