Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

RIGA IFF pirmizrādi piedzīvos filma Ēriks Akmenssirds ar Renāru Kauperu pirāta lomā

RIGA IFF 19. oktobrī nacionālo pirmizrādi piedzīvos pirātu un brīnumu piepildīts piedzīvojumu stāsts visai ģimenei – filma Ēriks Akmenssirds, informēja festivāla pārstāvji.

Rīgas Starptautiskā kino festivāla (RIGA IFF) jubilejas programmā gaidāmas vairākas nacionālās pirmizrādes un Latvijas kino veidotāju darinātu kinodarbu pirmās satikšanās ar vietējiem skatītājiem. Viens no gaidītākajām notikumiem jaunākajiem skatītājiem būs pieredzējušā igauņu režisora Ilmara Rāga piedzīvojumu filmas Ēriks Akmenssirds Latvijas pirmizrāde, kas norisināsies 19. oktobrī.

Spraigā spēlfilma  gan maziem, gan lieliem iedzīvinās ekrānā dēku un fantāzijas piepildītas varoņu gaitas, kā arī apliecinās draudzīga atbalsta pleca nozīmi dzīves grūtību priekšā.

Ēriks Akmenssirds ir kadra kolorītā piesātināta piedzīvojumu filma ģimenei un visiem tiem, kurus aizrauj seriāla Stranger Things (2016–) un Stīvena Kinga literārā pūra krāšņā mistika. Aicinot kā galvenos varoņus – vientuļnieku Ēriku, kas ir pārliecināts, ka viņa sirds ir veidota no akmens, un Mariju, meiteni, kuras ģimene mīt Ērika tantes Brunhildes namā, tā arī visu vecumu skatītājus jaunā avantūrā, kino darbs prasmīgi atklāj cilvēka vitālo vēlmi justies nepieciešamam un novērtētam.

Fantāzijas ceļa filmu ir kopproducējušas Igaunijas, Luksemburgas, Ukrainas, Lietuvas, Somijas un Latvijas studijas (Studija Lokomotīve un producents Roberts Vinovskis), un tās autoru lokā ir arī mūziķis Renārs Kaupers – viņš ir gan filmas tituldziesmas, grupas Prāta vētra skaņdarba Alive Again, līdzautors, gan arī blondā pirāta Versačes lomas atveidotājs. Savukārt scenārija autori ir Andris Feldmanis un Līvija Ulmane, kuri strādājuši arī pie Viestura Kairiša filmas Janvāris (2022).

 
Pats filmas režisors Ilmars Rāgs plašākai auditorijai ir pazīstams kā skandalozās igauņu filmas Klase (2007) režisors un scenārists. Tā ir izrādīta 91 valstī, ieguvusi starptautisku atzinību, saņemot ne tikai neskaitāmus apbalvojumus prestižos kino festivālos, bet arī Oskara nomināciju kategorijā Labākā  filma svešvalodā, turklāt pusaudžu sarežģīto attiecību šķetinājuma turpinājums attīstīts veiksmīga seriāla veidolā. Tāpat Rāga kinomatogrāfā ir arī tādas filmas kā klusināta izmisuma pilnā Igauniete Parīzē (2012), ceļa filma Es neatgriezīšos (2014) un 2014. gadā, pirmajā RIGA IFF sezonā, izrādītā drāma Kertu. Mīlestība ir akla (2013).

Biļetes uz šo un citiem festivāla programmas seansiem var iegādāties RIGA IFF mājaslapā www.rigaiff.lv un Biļešu servisa tirdzniecības vietās. Biļetes uz visiem festivāla seansiem iespējams iegādāties no 14. septembra.

Svinot festivāla desmitgadi no 12. līdz 22. oktobrim, RIGA IFF skatītājiem piedāvās vairāk nekā 100 starptautiski atzītus, izmeklētus pilnmetrāžas un īsmetrāžas kino darbus, kas izgaismo aktuālās kino tendences un būtiskākos laikmetīgā kino autorus. Profesionālu vietējo un ārvalstu kuratoru komandas veidotā programma tiks izrādīta 11 dienu garumā vairākos kinoteātros Rīgā un daļa  programmas filmu būs skatāma arī tiešsaistē visā Latvijā. Paralēli noritēs arī pasākumu programma nozares profesionāļiem, kā arī publisku pasākumu kopums plašākai sabiedrībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja