Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā notiks vairāk nekā 100 kinoseansu

Šodien sākas 11. Rīgas Starptautiskais kinofestivāls Riga IFF, kas norisināsies līdz 27. oktobrim. Vairāk nekā 100 festivāla filmu seansos Latvijas kino gardēži var iepazīties ar Eiropas kino aktualitātēm, bet festivāla starptautiskie viesi – kino nozares profesionāļi no visas pasaules – ar aktuālajiem darbiem no Baltijas jūras reģiona un Ziemeļvalstīm

Riga IFF vadmotīvs šogad ir Witnessing the World of Another jeb Pieredzi citu pasauli, kas pievēršas kino kā mākslas veidam, kurā var ieraudzīt un saprast citas, gan iedomātas, gan reālas, blakus atrodamas pasaules.

Festivālā ir skatāms plaša spektra filmu piedāvājums – pilnmetrāžas filmas un īsfilmas, pašmāju jaunumi, kinodarbi no Baltijas jūras reģiona un Ziemeļvalstīm, Vācijas kino aktualitātes, bērnu filmas, spilgtākie atradumi no citiem festivāliem, mūzikas videoklipi no Baltijas un citi kinodarbi. Katrs, kas mīl kino, piedāvājumā var atrast kaut ko sev interesantu. Festivālā programmu iespējams aplūkot Riga IFF mājaslapā. 

Festivāla vadītāja Liene Treimane: "Aizvadītajos desmit gados Riga IFF ir kļuvis par pastāvīgu oktobra otrās puses norisi ne tikai Rīgā un Latvijā, bet arī jau daudz plašākā – Eiropas un pasaules – kontekstā. Šajās vienpadsmit dienās, pateicoties mūsu apmeklētājiem, kino veidotājiem un uzticamiem atbalstītājiem, Rīgā patiesi valda kino svētki."

Lielu daļu no šī festivālā izrādīto filmu vēlāk varēs skatīt arī platformā Tet TV+ sadaļā Riga IFF izrādītās filmas. Tajā jau tagad atrodamas latviešu un ārzemju režisoru filmas no 2023. gada un citu gadu Riga IFF programmām.

Festivāla laikā pie kinoteātra Splendid Palace ir pieejams informācijas centrs, kurā konsultācijas var saņemt seansu apmeklētāji, festivāla viesi un mediju pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja