Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Piejūras pilsētu literārā akadēmija uzņems jaunus dalībniekus

Projektā Piejūras pilsētu literārā akadēmija izsludināta jaunu dalībnieku uzņemšana, aģentūru LETA informēja projekta koordinatore Kurzemē Linda Zulmane.

Pieteikumi tiek gaidīti no ikviena, kas vēlas literāri izpausties, apmeklēt dzejas, prozas un dramaturģijas lekcijas, kā arī meistardarbnīcas. Dalība projektā ir bezmaksas, un gada noslēgumā iespējams saņemt apliecinājumu par dalību tajā.

Lekciju un meistardarbnīcu programmā ir gan teorētiskās, gan praktiskās nodarbības, kurās dalībnieki nodarbojas ar literāru tekstu rakstīšanu, vērtēšanu un pilnveidošanu, kā arī aplūko būtiskākos literārās prakses jautājumus, piemēram, kā attīstīt idejas, strādāt ar tēliem, veidot darba kompozīciju, organizēt tekstu.

Reizi gadā projektā tiek organizēta izbraukuma sesija uz Ventspils Starptautisko Rakstnieku un tulkotāju māju, kur lekcijas un darbnīcas vada ne tikai latviešu, bet arī ārzemju rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji. Šogad brauciens plānots no 26. līdz 28.aprīlim.

Nodarbības notiek visa gada garumā, izņemot vasaras mēnešus, un tās vada rakstnieki, dzejnieki, dramaturgi, Liepājas Universitātes mācībspēki, kā arī radošo profesiju pārstāvji. Gada laikā meistardarbnīcas dalībnieki izstrādā savu noslēguma darbu - dzejas kopu, stāstu vai lugu. Labākie darbi tiks publicēti topošajā Liepājas literātu mājas lapā Liepuraksti.lv, kā arī citviet. Tā kā nodarbībās literārās tehnikas jautājumi tiek apskatīti sistemātiski un sākot no pašiem pamatiem, aicināti arī interesenti bez iepriekšējas pieredzes.

"Tā ir iespēja bezmaksas papildināt zināšanas dzejas, prozas, drāmas teorijā, radoši darboties meistardarbnīcās, klausīties lekcijas par aktuālāko literārajā procesā un satikt kolorītus, radošus cilvēkus," pastāstīja Zulmane.

Pērn noslēdzās Literārās akadēmijas trīs gadu cikls, kurā ietilpst arī projekts Piejūras pilsētu literārā akadēmija. Kultūras ministrija (KM) atbalstījuši šo projektu arī turpmākajiem trim gadiem.

Projekts Piejūras pilsētu literārā akadēmija tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Liepājas Universitāti un Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju. Projektu pārstāv nodibinājums Via Cultura.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja