Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Animācijas filmas cīnīsies par valsts atbalstu

Otrdien, 6.aprīlī no plkst. 9:30 līdz 14:00 Rīgas Kinomuzeja zālē notiks 2010. gada konkursam pieteikto animācijas filmu projektu publiska prezentācija, kurā producentiem un režisoriem dota iespēja projekta dokumentāciju un aprakstus papildināt ar audiovizuāliem materiāliem un autoru stāstījumu. Konkursā iesniegtos projektus un to prezentāciju vērtē trīs eksperti – Latvijas Kinematogrāfistu savienības izvirzītā pārstāve Zane Dzene, Kinoproducentu asociācijas pārstāvis Roberts Vinovskis un Nacionālā Kino Centra pārstāvis Uldis Dimiševskis. 

Pieejamais finansējums šajā konkursā ir Ls 156 400. Uz publisko prezentāciju tiek virzīti visi 16 iesniegtie projekti, kuru kopējā pieprasītā summa ir Ls 443 519, tātad konkursā iespējams apmierināt 35% pieprasījuma.

Projektus šajā konkursā iesniegušas desmit filmu studijas, uz finansējumu savām filmām pretendē 17 režisori – gan klasiķi Roze Stiebra un Jānis Cimermanis, gan aktīvi un regulāri strādājošie režisori Vladimirs Leščovs, Nils Skapāns, Edmunds Jansons, Dace Rīdūze, Kārlis Vītols un citi, gan divi jauni vārdi Latvijas animācijas pasaulē – animācijas režijā grib debitēt Baņuta Rubesa un Reinis Pētersons. Ir arī viens starptautisks kopražojums – filmu studijā Rija top turpinājums suņu meitenes Lotes piedzīvojumu sērijai, šoreiz ar nosaukumu Lote un Mēness akmens noslēpums, filmu režisē igauņi Heiki Ernits un Janno Poldmā.

Projektu prezentācijas grafiks atrodams www.nfc.lv.

Animācijas filmu konkursa rezultāti būs zināmi 12. aprīlī.  Tajā pašā laikā būs zināmi arī dokumentālo filmu projektu konkursa rezultāti.

NKC šogad vēl plāno izsludināt arī līdzfinansējuma konkursu Eiropas sabiedrisko fondu finansējuma piesaistei (Ls 50 000) un Latvijas filmu izplatīšanas atbalstam (Ls 10 000), gada otrajā pusē plānots arī eksperimentālu mazbudžeta debijas spēlfilmu projektu konkurss (Ls 20 000).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja