Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dānijas filmu dienās demonstrēs sešas mākslas filmas

Četras filmas pieaugušajiem un divas bērnu un pusaudžu auditorijai – tāds šogad būs Dānijas filmu dienu piedāvājums. Filmu dienas notiks no 16. līdz 20.aprīlim kinoteātrī K Suns.

Šogad Dānijas filmu dienas tiks atklātas ar Kristiana Levringa psiholoģisko drāmu Nebaidi mani (Den du frygter) – stāstu par Mikaēlu, kārtīgu ģimenes tēvu, kas, ikdienas pelēcības nomākts, nolemj pieteikties jaunu antidepresantu testiem, informē Dānijas Kultūras institūts.

Programmā iekļauta arī latviešu skatītājiem jau zināmā F.Rūbensa Genza drāma Briesmīgi laimīgi (Frygtelig lykkelig), S.Krāga–Jākobsena politiskais trilleris Tas, ko neviens nezina (Det som ingen ved) un slavenās, pagaidām gan līdz latviešu kinozālēm nenonākušās, filmas Vīrieši, kas ienīst sievietes (Män som hatar kvinnor) režisora N.Ardena Opleva drāma Divas pasaules (To verdener).

Bērnu auditorijai tiek piedāvātas divas filmas. J.Kastrupa un F.H.Millera jautrais, atraktīvais un viegla humora pilnais stāsts par dejojošo odu Dagmāru un riteņodu Egonu, par abu odu simpātijām, to piedzīvojumiem un raibo meža pasauli ar skudru karalieņu cīņu starp labo un ļauno, paredzēts bērniem līdz 10 gadu vecumam. Pusaudži savukārt ir aicināti uz Š.S.Bostrupas komēdiju Karlas pasaule (Karla kabale), un kopā ar desmitgadīgo Karlu pārdzīvot cīņu ar mērķi kaut vienu vakaru gadā savākt visu ģimeni kopā.

Visas filmas dāņu valodā ar angļu subtitriem un latviešu valodu austiņās.

Dānijas filmu dienas organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar kinoteātri K Suns, Dānijas Filmu institūtu, Dānijas Karalistes vēstniecību Latvijā, Europa Cinemas un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja