Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

FOTO: Ēķis topošo filmu popularizēs sociālajos tīklos

Producents Andrejs Ēķis un režisors Aigars Grauba savu jauno mākslas filmu Sapņu komanda 1935 par Latvijas basketbola vēsturi sola nodot skatītāju vērtējumam jau šā gada 11. novembrī. Līdz Lāčplēša dienai filmas uzņemšanas jaunumiem un interesantām vēsturiskām detaļām varēs sekot sociālajos tīklos.

Filma Sapņu komanda 1935, ko uzsāka filmēt pagājušā gada augustā, balstās uz reāliem notikumiem par Latvijas uzvaru pirmajā Eiropas čempionātā basketbolā Ženēvā 1935. gadā. Tolaik basketbols bija jauna un ne sevišķi populāra sporta spēle Eiropā, tajā skaitā arī Latvijā. Tomēr kāds žurnālists Valdemārs Baumanis, kura publikācijas vēl šobaltdien lasāmas Latvijas Nacionālās bibliotēkas periodikas nodaļā, ticēja, ka basketbols ir īstā spēle Latvijai gan klimatisko apstākļu, gan finansiālās varēšanas ziņā.

"Filma ir ne tik daudz par sportu, tā ir par Baumaņa ideju, kas spēja aizraut daudzus," saka A. Ēķis.

Latvijas valsts vienības trenera V. Baumaņa lomā iejuties Nacionālā teātra aktieris Jānis Āmanis. Komandas kapteini, leģendāro basketbolistu ar slaveno "kaķa lēcienu" Rūdolfu Jurciņu atveido Mārcis Manjakovs, kas basketbolu spēlē kopš bērnības un savulaik ir nopietni domājis par sportista karjeru. Trenera kundzes Elvīras Baumanes lomā – Jaunā Rīgas teātra aktrise Inga Alsiņa.

Filmēšanas jaunumiem, kā arī citai saistītai informācijai var sekot līdzi filmas profilos sociālajos tīklos. "Mēs esam uzzinājuši ļoti daudz interesantas vēsturiskas detaļas, iepazinuši cilvēkus un apstākļus, tāpēc vēlamies ar to dalīties, jo ne visi šie stāsti iekļūs filmā," stāsta A. Grauba.

Kā norāda filmas veidotāji, parādīšanās interneta vidē nepieciešama arī tamdēļ, lai pirms pirmizrādes būtu izdiskutēts jautājums par filmas atbilstību reālajai vēsturiskajai situācijai. "Lai nav tā, kā bija ar Rīgas sargiem, kad strīdējās, vai tā ir mākslas vai dokumentālā filma," teic A. Grauba.

Šovasar paredzēts filmēt ārskatus, kā arī Ženēvā notikušo Eiropas čempionātu basketbolā. Piesakoties filmu veidotājiem sociālajos tīklos, ikvienam būs iespēja piedalīties masu skatu filmēšanā. Kā stāsta A. Ēķis, čempionāta uzfilmēšanai būšot nepieciešami aptuveni 4000 tūkstoši cilvēku. Filmas veidotāji gan atzīst, ka nosēdēt desmit stundas līdzjutēju solos cilvēkiem varētu būt fiziski smags pārbaudījums.

Filmas Sapņu komanda 1935 kopbudžets ir apmēram 500 tūkstoši latu. Daļu summas sedz Nacionālais kino centrs , otru – sponsori, tajā skaitā Latvijas Mobilais telefons un telekompānija LNT.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja