Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Goda Oskarus piešķirs Godāram, Kopolam, Braunlovam un Vollakam

"Mēs jau divas dienas kopš otrdienas cenšamies personīgi sazināties ar franču kinorežisoru, taču pagaidām nesekmīgi – Žans Liks Godārs neatbild uz telefona zvaniem, viņa birojs nepieņem faksus un pat elektroniskos pastus. Esam nosūtījuši arī oficiālo vēstuli par Goda Oskara piešķiršanu ar FedEx.

"- tā ASV Kinoakadēmijas lēmumu par 2010.gada Goda Oskara piešķiršanu 79 gadus vecajam franču jaunā viļņa klasiķim aģentūrai Reuters komentēja Akadēmijas izpilddirektors Brūss Deiviss. Līdz ar to nav skaidrības, kā Godārs reaģēs uz šo lēmumu un vai ieradīsies uz _Oskara _pasniegšanas ceremoniju, kura – pēc ASV Kinoakadēmijas jaunā nolikuma – nenotiks vis 2011.gada februārī _Oskaru _ceremonijā, bet jau 13.novembrī Kalifornijas gubernatora rīkotajās Goda vakariņās. Grūti gan iedomāties šo ainu – režisors avangardists Godārs saņem Oskaru no kultūrista – aktiera - gubernatora Švarcenegera rokām… Jo, kā zināms Godārs, kinosabiedrībā slavens ar savu klaji negatīvo attieksmi pret Holivudu, turklāt meistars nevar ciest lidošanu. Šogad viņš neieradās Kannu kinofestivālā, lai gan tur pirmizrādīja viņa jaunāko darbu _Sociālisms_.

Ar Goda Oskariem "par ekstraordināriem panākumiem visa radošā mūža laikā, īpašu ieguldījumu kinematogrāfā  vai paraugu kalpošanā, īstenojot Akadēmijas mērķus" šogad nolemts piešķirt četriem kinodarbiniekiem – režisoriem Žanam Likam Godāram, Frānsisam Fordam Kopolam, kritiķim un kinovēsturniekam (viņš sarakstījis labākās grāmatas par mēmā perioda kino), aktīvam veco filmu restaurācijas entuziastam Kevinam Braunlovam un aktierim Elijam Vollakam, kuram šogad aprit 95 gadi, kurš karjeru sāka 50-tajos un kurš filmējies arī 2009.gadā – Olivera Stouna Volstrītā II jeb Nauda neguļ nekad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja