Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Kino "Rīga" demonstrēs Gasa Van Santa filmu "Paranoīdu parks"

No 16. jūnija kino "Rīga" Varēs redzēt Gasa Van Santa filmu „Paranoīdu parks”, kas Kannu kino festivālā ieguva 60. jubilejas īpašo balvu, saņēma slavas atsauksmes dažādos filmu festivālos un apbūra skatītājus visā pasaulē. Pirms filmas – Ditas Rietumas 10 minūšu videolekcija par režisoru, kura tiks ierakstīta filmas pirmizrādes seansā 16. jūnijā plkst. 17:00.

Filmā "Paranoīdu parks" Van Sants izmanto kino estētiku un montāžas principus, kas ar savu dinamiku ir saprotami MTV paaudzei. Filmā galvenās lomas atveido neprofesionāli, jauni aktieri, kuri pārsteidz ar savu dabiskumu, tiešumu un emocionalitāti. Gass Van Sants meistarīgi veido noslēpumainu spriedzes atmosfēru, apvienojot autorkino ar trilleri. 16 gadu vecais Alekss dzīvo normālu pusaudža dzīvi, līdz kādu dienu notiek dramatisks pavērsiens, pēc kura nekas vairs nevar būt kā iepriekš. Kādā naktī dodoties skeitot uz Paranoīdu parku, Alekss kļūst par nelaimes gadījuma vaininieku, kurā iet bojā cilvēks. Vienā mirklī viņš kļūst par slepkavu. Kā lai rīkojas šādā situācijā nepieredzējis pusaudzis? Kam lai uzticas – tuviniekiem, draugiem, svešiniekiem? Kā dzīvot ar vainas smagumu, kuru nav kam uzticēt?

Amerikas neatkarīgā kino klasiķa Gasa Van Santa filmas nominētas un apbalvotas visos lielākajos starptautiskajos filmu festivālos. Filmas „Mans privātais Aidaho”, “Džerijs”, “Psiho”, “Labais Vils Hantings”, "Pēdējās dienas" ir ieguvušas augstu kritiķu atzinību un milzīgu popularitāti visā pasaulē. Savās filmās režisors pievēršas jauniešu problēmām un vēro viņu centienus atrast savu vietu dzīvē, nenorādot, kā ir pareizi. Līdz ar to viņa filmas bieži vien kļūst diskutablas un pat skandalozas.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja