Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas, Slovēnijas un Lielbritānijas studiju sadarbībā tapusi īsfilmai bērniem „Austras koka pasakas. Kāpēc varde nedziedāja.”

Latvijas studija “Jetmedia” sadarbībā ar Slovēnija studiju „Qollective” un Lielbritānijas studiju „Sidewinderfilms” izveidojusi animācijas īsfilmas bērniem „Austras koka pasakas. Kāpēc varde nedziedāja.”

Filma ir 15 minūtes gara, tā veidota, izmantojot jauktu tehniku – klasiskie 2D un 3D animācijas tēli apdzīvo 3D vidi. Idejas autori un kopproducenti – Inga Prauliņa, Gorazd Norčič, Bob Swain; scenārijs – Bob Swain; režisors – Nils Skapāns; mākslinieki – François Bruel, Gorazd Kranjc. Filmu latviešu valodā ierunājuši – Katrīna Pasternaka, Gundars Āboliņš, Pēteris Liepiņš, Ainārs Ančevskis, Artis Robežnieks, Uldis Dumpis u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Anotācija

Kaut kur tālu, tālu, brīnumaina meža vistālākajā malā, kur padebešos sniedzas baltas kalnu sniega mices, aug Austras koks. Pie koka saknēm urdz dzidrs avots. Pats koks ir tik vecs un gudrs, ka neviena no apkārtnē dzīvojošajām radībām neatceras laikus pirms koks šeit sāka augt.
Uz šejieni nāk dzīvnieki, lai vērotu, kā saullēktā debesu spīdeklis iznirst no koka zariem un iesāk savu ceļojumu debesīs. Dažkārt viņi atnes līdzi kādu bēdu un lūdz koka palīdzību. Kokam ir trīs mazi palīgi - trīs gariņi: Meža gariņš Vilis, Ūdens gariņš Tuncis un Gaisa gariņš Spārīte Viņi ir labi draugi, kas kopīgiem spēkiem spēj paveikt to, ko katrs atsevišķi nespētu.
Viss jau būtu labi, ja otrā meža pusē, dziļi pazemē nedzīvotu Pazemes Māte. Kā no Austras koka nāk viss labais šajā pasaulē, tā viņa rada visu ļauno. Arī viņai ir divi palīgi – slinkais rūķis Bambuls un gļēvais pūķis Horācijs.
Mežā norisinās nemitīga cīņa starp labo un ļauno, un nevienam no tiem neklājas viegli, jo kļūdās savu uzdevumu veikšanā gan gariņi, gan viņu pretinieki.
Sākas jauna diena. Pie debesīm nav ne mākonīša, un ir ļoti karsts.
Tuncis plunčājas strautā un vaicā Austras kokam, kas notiktu, ja vairs nekad nelītu lietus.
Austras koks paskaidro, ka tā vēl nekad nav noticis. Kad dienas kļūst pārāk karstas un sausas, tad Vardei jādara savs darbs – ar savu „kva-kva” jāsauc Pērkonvīri, lai tie zemi atkal nomazgā un atdod tai ūdeni.
Tikmēr dziļi savā alā Pazemes Māte uzsūta Vardei lāstu, kas to iemidzina, un sūta Bambuli un Horāciju, lai tie uzrauga, lai Varde nepamostas un nedzied. Drīz karstums jau ir tik liels, ka strauts saraujas par sīku peļķīti. Izskatās, ka Tuncim draud lielas nepatikšanas...

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja