Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

“Nabaklab” demonstrēs festivāla 2ANNAS īsfilmu programmu

10. maijā klubā “Nabaklab” norisināsies Starptautiskā īsfilmu festivāla 2ANNAS ievadpasākums, kurā tiks demonstrētas izlasē „Svētā *Skaivolkera Vakarēdiens I” apkopotās iepriekšējo gadu labākās filmas, informēja kluba pārstāvji.   “Neatkarīgo īsfilmu kompilāciju veido 8 stāsti, kurus stāstām sev un pasaulei, un stāsti, kurus pasaule stāsta mums.

Mūžīgie mīti, kurus atdzīvinājusi kino lente. Iedomāti draugi – supervaroņi, groteski attiecību virpulējumi,  patiesību atklājoši sejas vaibsti, iekāre, kas pārņēmusi pusmūža sievieti. Mūsdienu stāsti un mīti, kas apvienojas vienā, un, galu galā, noslēdzas ar miruša narkodīlera piezīmēm,” par īsfilmu programmu pastāstīja tās veidotāji. NABAKLAB ir 2010. gada Starptautiskā īsfilmu festivāla 2ANNAS kino un nakts klubs. 24. maijā tajā būs vērojama festivāla eksperimentālo filmu programma, savukārt 26. maijā norisināsies 2ANNU kino nakts.  Īsfilmu programmas „Svētā *Skaivolkera Vakarēdiens I” seansa sākums plkst. 19:00, seansa garums 2.14 h, seansa norise angļu valodā. Ieeja - bez maksas. Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS ir neatkarīgs filmu un audiovizuālās mākslas festivāls, kas meklē jaunus talantus un inovatīvus vizuālās komunikācijas veidus visā pasaulē. 2ANNAS piedāvā jaunās paaudzes kino, kas, līdzās tradicionālajiem filmu veidošanas līdzekļiem, meklē jaunas izteiksmes un satura formas. Festivāla mērķis ir popularizēt Eiropas un pasaules jauno nekomerciālo kino Latvijā, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Svētā *Skaivolkera Vakarēdiens I

IMAGINARY FRIEND PRACTICAL MANUAL (abreviated) 
Spānija, 2008, 19 : 00

Režisors: Ciro Altabas 

Fernando ir kautrīgs 27 gadus vecs jaunietis, kuru negaidot apciemo bijusī klasesbiedrene Iratkse. Šī tikšanās modina greizsirdību Fernando iedomu draugā Kapteinī Kilotonā- supervaronī, kurš bijis līdzās kopš zēna gadiem, bet tagad jūt, ka viņu draudzība ir apdraudēta.

Jūsu pārlūkprogrammā šis attēls varētu nebūt redzams.

WITH A LITTLE PATIENCE 
Ungārija, 2007, 13 : 45

Režisors: Nemes Laszlo  

Biroja darbiniece un viņas ikdiena, kas atspoguļojas ikvienā mīmikas kustībā, un vīrietis, kurš nepacietīgi gaida viņu aiz loga.

Jūsu pārlūkprogrammā šis attēls varētu nebūt redzams.

THE DESIRE 
Meksika, 2008, 14 : 00

Režisors: Marie Benito 

Kad Anu piecdesmit gadu vecumā  pamet vīrs, sieviete ieslīgst depresijā. Bez degsmes viņa uzsāk savu pārmaiņu procesu, kas ļauj no jauna atklāt snaudošo seksualitāti.

Jūsu pārlūkprogrammā šis attēls varētu nebūt redzams.

ORGESTICULANISMUS 
Beļģija, 2008, 9 : 29

Režisors: Mathieu Labaye 

Spēja kustēties tev dod kontroli pār dzīvi. Ķermeņa brīvība izpaust mīlestību, maigumu, dusmas. Ja tev ir liegta šī spēja, tev jārada kustības kādā citā veidā, lai izdzīvotu.

Jūsu pārlūkprogrammā šis attēls varētu nebūt redzams.

A MOUSES TALE

Francija, 2007, 4:09

Režisors: Benjamin Renner

Lauva mežā noķer peli un grib to apēst, taču pele piedāvā noslēgt vienošanos.

Jūsu pārlūkprogrammā šis attēls varētu nebūt redzams.

PRETTY LITTLE THING

Meksika, 2007, 19:35

Režisors: Fernando Fidel Urdapilleta Jimenez

Dženifera ir jauna meksikāņu meitene, kas dzīvo vardarbīgā pasaulē līdz dienai, kad viņa iepazīstas ar cilvēku no citas pasaules, kas dod viņai iespēju izmainīt savu dzīvi un iegūt brīvību.

Jūsu pārlūkprogrammā šis attēls varētu nebūt redzams.

BLACK PEETER 
Igaunija, 2008, 21:00

Režisors: Priit Pääsuke 

Pēteris ar sievu draugu kompānijā pusdieno kādā restorānā. Viņi nav strīdējušies jau divas nedēļas. Tomēr jauns pārpratums nav aiz kalniem. Banāls apgalvojums drīz vien pāraug strīdā, un nakts ienes savādas spēles abu attiecībās.

Jūsu pārlūkprogrammā šis attēls varētu nebūt redzams.

ARGENTINA. THE INTERVIEW WITH A DEAD DRUG-DEALER

Krievija, 2008, 33 min

Režisors: Mihail Mareskin

Filozofiska alegorija modernā  valodā par cilvēka garīgo atdzimšanu. Galvenais varonis Iļja Krakovskis ir gudrs, uzmanīgs un viltīgs narkodīleris. Kādu dienu viņš satiek savu bijušo klasesbiedreni un sākas neparasts stāsts. Filmā skatāma divējādi: no vienas puses tā ir iespēja ieskatīties interesantajā Pēterburgas neformālajā pasaulē, no otras puses tā ir maza kultūras enciklopēdija, jo visas filmas mizanscēnas un situācijas ir veidotas kā atsauces uz pasaules kino un literatūras meistardarbiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja