Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Oskaru ceremoniju vadīs jaunieši

Daudzi un ne tikai amerikāņu kinoapskatnieki, uzzinājuši, ka ikgadējo, jau 83. ASV Kinoakadēmijas balvu jeb vienkāršāk – Oskaru pasniegšanas - ceremoniju uzticēts vadīt "zaļknābjiem šovbiznesā" – jaunajiem aktieriem Annai Hatevejai (28) un Džeimsam Franko (32), pārsteigumā nošvilpās – WTF??! (Gērijs Sūzmens no Moviefone precīzi tā arī nolamājās – va vellos!)

OK, neviens nenoliedz, ka abi jaunieši ir talantīgi un, ļoti iespējams, 2011. gada 27.februāra vakarā viņi ne tikai vadīs planētas svarīgāko ballīti, bet būs arī to laimīgo vidū, kas nominēti zelta vīrietim – Franko par sirdi plosošo klinšu lamatās iesprūdušā velobraucēja lomu (dokumentālajā drāmā 127 stundas), Hateveja – par  gaidāmo "sezonas tumšo zirdziņu" – darbu Edvarda Cvika filmā, arī drāmā Mīla un citas narkotikas/Love and Other Drugs, kur viņas partneris ir Akadēmijas mīlulis Džeiks Gilenhāls.

Annas Hatevejas slavenākā  loma, protams, ir Merilas Strīpas asistente modes aizkulišu satīrā  Sātans valkā Prada. Džeimsa Franko "slavenākā loma"- viņš ir šīs sezonas Holivudas iekārojamākais vecpuisis (People). Bet – pats Roberts De Niro lūdza Džeimsu tēlot sava dēla lomu filmā Pilsēta pie jūras /City by the Sea (2002) un Franko bija satriecošs komēdijā par narkomāniem Ananasu ekspresis. Tikko 127 stundas kā labākā filma vinnēja Amerikā būtisko Independent Spirit Awards, kas ir labs tramplīns Oskariem.

Taču līdz šim vēl nekad Oskaru izsniegšanas rituāla vadītāju gods netika dots tik jaunam pārim, turklāt – patiešām bez pieredzes "enterteinēšanā"- publikas uzjautrināšanā. Vūpija Goldberga, Billijs Kristels, Deivids Letermens, Elena Dedženeresa, Kriss Roks, Džons Stjuarts, Čevijs Čeizs – visi šie ar kinoindustriju un/vai TV saistītie ļaudis ir profesionāli izklaidētāji. Aktieriem parasti tiek atvēlēta vienas/divu Oskaru pasniedzēju loma ar mazu skečiņu piedevās. Kaut gan – šo tradīciju 2008.gadā jau sāka lauzt austrāliešu aktieris Hjū Džekmens, kurš bija dzirkstīgi spožs vienlaikus trijos ampluā – kā mūziklu dziedonis, foršs dejotājs un glīts asprātīgs tēlotājs – īsta vakara zvaigzne!

Taču Annas un Džeimsa izvēle patiešām ir riskants solis. Tādēļ šīs nedēļas izplatītākais joks Holivudā ir: "Šo aktieru izvēle izklausās jocīga, ne?"  - Kāpēc izklausās? Tā ir jocīga izvēle. "Bet būs labi, vai ne?" -  Ja ne labi, tad vismaz citādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja