Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rīgā sāk demonstrēt filmu "Ledus Laikmets 3. Dinozauru ēra"

Sāga turpinās — Ledus laikmets 3. Dinozauru ēra nepiesmej tradīciju

Ledus laikmets. Nebojāts

Laimīgā, tu jau redzēji... Šādus vārdus no savas padsmitgadīgās radinieces dzirdēju pirmo reizi, un tie vistiešākajā veidā attiecas uz kritiķa "prioritāti" — skatīties filmas agrāk, nekā tās nonāk repertuārā. Ledus laikmets 3. Dinozauru ēra — lūk, manas laimes iemesls, kaut šis "jau esmu redzējis" fakts šajās dienās zaudē aktualitāti. Filmas pirmizrāde notiek gan šodien, gan rīt (plkst.10) Parex Plaza tradicionālajos Bērnu rītos. Jūsu uzmanībai Ledus laikmets — ar un bez putukrējuma. Proti, ar 3D efektiem, jo Ledus laikmets 3. Dinozauru ēra ir skatāms gan "plakans", tradicionālajā ekrāna formātā, gan ar atrakciju piedevām, ko vienmēr nodrošina trīsdimensiju efektu radošās brilles un īpašā projekcija. Ar to izvēle nebeidzas — Ledus laikmets 3 pieejams gan dublētā versijā, gan smeķīgajā oriģinālā, kur skan gan Džona Leguizāmo, gan Kvīnas Latifas balsis, gan, ja ir vēlēšanās, krievu versijā.

Kas ir tas, ko redzēju un ko visdrīzāk gribēs redzēt daudzi, solot Ledus laikmetam 3 dāsnu apmeklējumu gan krīzes, gan, būsim jau atklāti, makten draņķīgā vasaras repertuāra noplicinātajā kino apmeklētāju pulkā? Asprātīgu, atraktīvu, dinamisku, hronometrāžā kompaktu (tikai 94 min.) filmu, kas korekti turpina komerciāli ienesīgo un daudzu patiesi mīlēto Ledus laikmeta franšīzi, to "nepiesmejot". (Tas nav maz, ja paskatāmies, ko Holivuda tikko izdarījusi ar Terminatora leģendu, kā saķēzījusi Transformeru turpinājumu — un tie ir tikai divi piemēri iz aktuālā repertuāra.)

Ledus laikmetam piemīt unikāls šarms, arī spēja neieciklēties uz vienu vienīgu mērķauditorijas grupu. Protams, Ledus laikmeta krāšņiem raksturiem apveltītie varoņi un viņu dēkas vispirms adresēti ģimenes auditorijai. Taču atšķirībā no daudzām citām šai auditorijai paredzētajām filmām Ledus laikmetu skatās arī tie, kuru mērķis nav aizvest uz kino bērnu.

Par to, kur notiek Ledus laikmeta 3. Dinozauru ēra darbība, vēstī filmas nosaukums. Izrādās, ledus laikmeta sniegotās āres no dinozauru apdzīvotiem džungļiem šķir vien plāna ledus kārtiņa, un nokļūšana šajā "Juras laikmeta parkā" kļūst par iemeslu dēkām. Mamutu ģimene Elija un Manijs gaida mazuļa piedzimšanu, viņu kādreiz nešķiramās kompānijas biedri izjūt attiecību krīzi un vēlmi to kompensēt. Teiksim, haotiskais radījums Sids metas realizēt pēkšņās mātes jūtas, nočiepjot dinozaura olas, tīģeris Djego gatavs doties brīva vientuļnieka klejojumā. Taču filmas atraktīvākais varonis ir jaunienācējs — vienacainā zebiekste Baks, ar kura ekstravagantajām izpausmēm filmas autori sūta sveicienu Karību jūras pirātiem un to pirātu kapteinim... Runājot par intertekstualitāti — Ledus laikmeta saspēli ar neseno Holivudas vēsturi (un arī labi informētu skatītāju) — te tās ir makten daudz. Un, kaut arī šis Ledus laikmets nepiedāvās neko satriecoši jaunu, sāgas mīļotāji nebūs vīlušies. Arī šīs franšīzes zīmes figūra Skrets ar savu ozolzīli un šoreiz arī glītu lapsiņu — joprojām ampelējas, turklāt ar pamatīgu kritienu, skrējienu, lidojumu amplitūdu, kas ir tik pateicīga 3D efektiem.

*

Kino

Ledus laikmets 3. Dinozauru ēra


Animācijas filma, ASV. Rež.K.Saldana

Parex Plaza

29. un 30.VI no plkst.10

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja