Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

V.Leščova īsfilmu “Spārni un airi” demonstrēs festivālos Francijā un Brazīlijā

Režisora Vladimira Leščova un studijas “Lunohod” jaunākā īsfilma “Spārni un airi” pasaules pirmizrādi piedzīvos jūnijā, piedaloties konkursa programmā prestižajā starptautiskajā animācijas festivālā Anesī (Francijā), informē Nacionālais Kino centrs. Pēc tam jūlijā filma ceļos pāri okeānam, lai piedalītos konkursa programmā Dienvidamerikas lielākajā animācijas filmu festivālā “Anima Mundi”.

Festivāls ir viens no nozīmīgākajiem animācijas festivāliem pasaulē, tas norisināsies divās Brazīlijas pilsētās - Riodežaneiro un San Paulo. Filmas “Spārni un airi” Latvijas pirmizrāde notiks 19. jūnijā plkst. 19.00 kinoteātrī “K-Suns”. Pirmizrādes laikā būs iespējams piedalīties labdarbības akcijā, iegādājoties oriģinālos filmas zīmējumus. Spārni un airi ir gandrīz 6 minūtes gara 2D animācijas filma - „Skats bijušā lidotāja pagātnē: Zeme, Debesis un Sieviete - viss, kas noticis ceļā no lidlauka līdz pamestai laivu stacijai.” Animācijas filmu režisors Vladimirs Leščovs dzimis 1970. gadā Daugavpilī. Mācījies Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā (1982 - 1989), sākot ar 1991. gadu strādājis kā neatkarīgs mākslinieks un ilustrators, piedalījies vairākās neatkarīgo mākslinieku grupu izstādēs, veidojis personālizstādes Latvijā un Krievijā. Kopš 1993. gada veido animētus TV klipus un reklāmas, no 1993. līdz 2002. gadam kā režisors, mākslinieks un animators strādājis vairākās Latvijas TV un video studijās. 2001. gadā nodarbojies ar grafisko dizainu Vācijā.No 2001. līdz 2002. gadam studējis Zviedrijā, Konstfack universitātes Mākslas, Amatniecības un Dizaina koledžas animācijas nodaļā, kā neatkarīga producenta studiju darbi tapa pirmās Vladimira Leščova animācijas filmas “Vēstule“ (2002) un “Vectēva medus“ (2002). Jau šie darbi izpelnījās starptautisku ievērību - “Vectēva medus“ ieguva Lielā Kristapa balvu kā labākā animācijas filma (2003) un labākās debijas balvu Starptautiskajā filmu festivālā Tindirindis Viļņā (2004), atzīta par labāko studentu filmu Starptautiskajā animācijas filmu festivālā Kordovā, Argentīnā (2004).Leščova trešā animācijas filma “Bezmiegs“ (2004) tapa filmu studijā “Rija“ un kļuva par festivālu rekordisti, piedaloties vairāk nekā 50 starptautiskās filmu skatēs un saņemot 14 balvas, tai skaitā Francijā piešķirtu nomināciju balvai Lutin par labāko Eiropas īsfilmu. Ceturtā filma “Zuduši sniegā“ (2007) turpināja Leščova starptautisko karjeru, iegūstot vairākas starptautiskas atzinības festivālos Polijā, Austrālijā, ASV, Lielbritānijā, Francijā u.c.2007. gada 12. janvārī Vladimirs Leščovs dibinājis savu filmu studiju “Lunohod“, tās paspārnē tapusi nākamā animācijas īsfilma “Spārni un airi“, kas pirmizrādi piedzīvo 2009. gada 19. jūnijā. Arī šajā filmā, tāpat kā visās iepriekšējās, Leščovs turpina izteikta autorkino tradīciju - viņš ir savas filmas režisors, scenārija autors, mākslinieks, animators, operators, datorgrafiķis, montāžas režisors un nu jau arī producents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vladimirs Leščovs (filmogrāfija):

“Spārni un airi“ (2009) “Zuduši sniegā“ (2007) “Bezmiegs“ (2004) “Vēstule“ (2002) “Vectēva medus“ (2002) 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja