Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vakīns Fēnikss izvairās no sev veltītās filmas pirmizrādes

Ar filmu par savu kolēģi, Holivudas aktieri Vakīnu Fēniksu, kas piesaistījis mediju uzmanību ne tikai ar savām lomām, bet paziņojumiem par atteikšanos no aktiera karjeras un kino biznesa, režijā debitējis Keisijs Afleks. Viņa filma I'am Still Here (Es joprojām esmu šeit) piedzīvojusi pasaules pirmizrādi 67.

Starptautiskā Venēcijas kinofestivāla ārpuskonkursa programmā. Par spīti tam, ka Venēcijā uzturas arī Vakīns Fēnikss, uz filmas preses konferenci ieradās tikai tās režisors Keisijs Afleks. Uz jautājumu, kāpēc filmas prezentāciju ignorē tās varonis, viņš atbildēja: "Es esmu pateicīgs par to, ka Vakīns ir atbraucis uz Venēciju, šo faktu es uztveru kā viņa atbalstu manai filmai. Tas, cik daudz viņš gribēs savu atbalstu akceptēt un izrādīt publiski, jau ir atkarīgs tikai un vienīgi no Vakīna." Šis fakts vien liecina, ka filmas un tā varoņa Vakīna Fēniksa attiecības nav vienkāršas.

 "Nav viegli vērot sevi uz ekrāna. Tas nav viegli nevienam, pat profesionālam aktierim – nē. Taču parasti aktieri no sevis paša šķir lomas, tēla distance. Filmā par Vakīnu Fēniksu tādas nav - esamu mēģinājis notvert viņa būtību," atzīmēja Keisijs Afleks, kurš ļoti saprotoši izturas pret sava varoņa dīvainībām.  Iespējams, viņa veidotās dokumentālās filmas skaudrums ir izskaidrojams ar to, ka arī Keisijam Aflekam nav svešas Holivudas aizkulises.

Arī Keisijs Afleks ir izjutis popularitātes garšu – viņš, gluži tāpat kā Vakins Fēnikss, ir bijis nominēts Oskaram - par filmu The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (Džeses Džeimsa slepkavība no neģēļa Roberta Forda rokas) – tieši ar šo eksperimentālo un lēnīgo drāmu par Amerikas laupītāju leģendu Džesi Džeimsu, kuru filmā tēloja Breds Pits, Keisijs Afleks viesojās Venēcijas festivālā pirms pāris gadiem. Tieši "neģēļa" Roberta Forda loma viņam arī sagādāja vairākas balvas (Zelta Globusu u.c.). Tomēr neskatoties uz sekmīgo aktiera karjeru, Keisiju Afleku vienmēr ir interesējusi režija. Viņa kolēģa Vakīna Fēniksa 2008.gada paziņojums par kinokarjeras pamešanu un pievēršanos hip hopa mūzikai, kļuva par motivāciju, lai Keisijs Afleks debitētu režijā. Šī lēmuma rezultātā ir tapusi piesātināta, provokatīva un arī negaidīti personiska filma par slavas cenu un popularitātes skarbumu. Brīžam ironiskais, brīžam šokējošais Keisija Afleka darbs, nenoliedzami, kļūs par festivālu hitu, kā arī pārliecinošu argumentu, lai Keisijs Afleks turpinātu savu režisora karjeru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja