Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Veidenbauma literāro prēmiju saņems Arno Jundze

Liepas kultūras namā 25. novembrī notiks E. Veidenbauma literārās prēmijas pasniegšanas pasākums, kura laikā tiks godināts 2023. gada prēmijas laureāts Arno Jundze par romānu Es nemiršu nekad, informēja muzeja vadītāja Andra Ķīse.

E. Veidenbauma literārā prēmija tiek piešķirta reizi divos gados un tās mērķis – stimulēt Latvijas lauku dzīvei veltītu laikmetīgu daiļliteratūras darbu rašanos un Veidenbaumu dzimtas vēstures un dzejas popularizēšanu Latvijā un ārpus tās robežām.

Prēmija tiek piešķirta par mākslinieciski vērtīgāko daiļliteratūras darbu, spilgtāko publicistikas darbu vai arī cita žanra literāru sacerējumu, kas patiesi un spilgti atklāj cilvēku likteņus un valstiski nozīmīgas, laikmetīgas problēmas, tāpat arī autoriem, kuri tulko un popularizē latviešu rakstnieku darbus ārzemēs. Pēdējo gadu prēmiju laureāti - Guntis Eniņš, Contra (Margus Konnula), Vilis Daudziņš, Kaspars Zellis.

Pretendentus prēmijas saņemšanai var izvirzīt jebkurš lasītājs vai lasītāju grupa, bibliotēkas, redakcijas, mācību iestādes, citas ieinteresētās iestādes, uzņēmumi un kolektīvi. Divu gadu laikā sarakstītos darbus izvērtē un rezultātus apkopo šim mērķim izveidota komisija, kurā darbojas Liepas pagasta kultūras iestāžu vadītāji, skolotāji un iedzīvotāji.

Šī gada prēmijas laureāts ir rakstnieks Arno Jundze, kurš 2022. gadā ir uzrakstījis pirmo romānu par Eduardu Veidenbaumu Es nemiršu nekad, kas lielai daļai lasītāju ir ļāvis iepazīt Veidenbauma dzīves būtiskākos mirkļus un uzzināt iepriekš nezināmus faktus par īsu mūžu nodzīvojušā dzejnieka personību. Prēmijas pasniegšanas pasākums solās būt pārsteigumu pilns un tā sagatavošanā ir iesaistījusies arī daļa Liepas pagasta iedzīvotāju. Pasākuma režisore ir Inese Lāce, kas aicinājusi kopā interesentus piedalīties gan Liepas korī, gan uzvedumā. Tiek gatavota arī īpaša balva.

Uz pasākumu aicināts ikviens E.Veidenbauma vai A.Jundzes darbu un personības cienītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja