Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Viss ir sarežģīti

Viņi ir trīs: Džeina, Džeiks un Ādams - dāma labākajos gados, viņas šķirtais vīrs un jaunais pielūdzējs. Šī trijotne, ko spēlē Merila Strīpa, Aleks Boldvins un Stīvs Mārtins, ir scenāristes un režisores Nensijas Maiersas (Brīvdienas, Ko vēlas sievietes u.c.) filmas Viss ir sarežģīti/It"s Complicated trīsstūris un mugurkauls vienlaikus.

Skaidrs, stāsts par triju bērnu māti, kura pēc ilgiem vientulības gadiem nonākusi izvēles priekšā, kam atdot sirdi - bijušajam vīram vai nesen iepazītam pielūdzējam, nav nekāds pekstiņš tīņiem, bet gan romantiska komēdija normāliem, nobriedušiem cilvēkiem. Šo faktu varētu neuzsvērt, ja tieši šādas filmas jau labu laiku nebūtu kļuvušas par retumu. Kopš Holivudu ir aplaimojusi pārliecība, ka nauda jāslauc no tīņiem un ka lielākais izklaides biznesa grābiens slēpjas 3D tehnoloģijā.

Teiksiet, pārspīlēju? Piekrītu, taču pavisam nedaudz, turklāt par faktu, ka laiku pa laikam parādās arī filmas, kas spītē globālā biznesa virzībai, lielā mērā ir jāpateicas Merilai Strīpai - izcilai aktrisei, šķiet, ar neierobežotu žanrisko paleti. Pēc Strīpas, šīs Holivudas klasiķes kopš XX gs. 70.gadiem, veiksmīgā iznāciena filmā Sātans Pradas brunčos/The Devil Wears Prada (2006) un filmas pieklājīgās peļņas Holivuda ir apjēgusi, ka Strīpa joprojām ir pamatīga vērtība ar komercpotenciālu. Pateicoties Merilai Strīpai, romantiskās komēdijas pieaugušajiem ir žanrs, pie kura Holivuda atkal piestrādā.

Lai atceramies neseno Džulī un Džūliju, kurā Strīpai ir superpavāres Džūlijas Čaildas loma, tagad - Viss ir sarežģīti, kurā aktrise amizējas ar diviem kungiem. Viņa to dara ļoti pārliecinoši, jo arī par šo filmu un lomu tajā Merila Strīpa ir nominēta Zelta globusam, gluži tāpat kā par Džūlijas Čaildas lomu filmā Džulī un Džūlija, un, visticamāk, bez nominācijas viņa neiztiks arī Oskaros. Vai vēl jāatgādina, ka Merila Strīpa (1949) ir unikāla rekordiste arī kinobalvu ziņā - viņa 12 reižu nominēta Oskaram, turklāt divus Oskarus ir ieguvusi (par filmām Krāmers pret Krāmeri/Kramer vs. Kramer (1979) un Sofijas izvēle/ Sophie"s Choice (1982)).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja