Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Zvaigzne ABC izsludina bērnu un jaunatnes oriģinālliteratūras konkursu

Apgāds Zvaigzne ABC izsludina gadskārtējo literāro konkursu _Zvaigznes grāmata 2012. Latviešu oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem.Šis ir jau piektais apgāda Zvaigzne ABC_ rīkotais bērnu un jaunatnes oriģinālliteratūras konkurss, kura mērķis ir izdot aktuālas, mākslinieciski augstvērtīgas, interesantas un vizuāli pievilcīgas grāmatas bērniem un jauniešiem, informē Zvaigzne ABC reklāmas un mārketinga daļas pārstāvji.

Četru gadu laikā, kopš notiek konkurss Zvaigznes grāmata, žūrija izvērtējusi vairāk nekā 200 oriģinālu darbu bērniem un jauniešiem no pirmsskolas līdz pat vidusskolas vecumam. Konkursā regulāri piedalās latviešu literatūrā jau pazīstami un iemīļoti bērnu rakstnieki (Ēriks Kūlis, Uldis Auseklis, Valdis Rūmnieks, Māris Rungulis), spēkus rakstīt jauniešiem izmēģina arī autori, kuri tradicionāli raksta pieaugušajiem (Anna Skaidrīte Gailīte, Inguna Bauere). Taču konkursa galvenais pluss - tas dod iespēju "startēt" arī gados jauniem autoriem, kuriem iesniegtais bieži ir pirmais darbs.Kā uzsver Zvaigzne ABC pārstāvji, konkursa dalībnieku izdoma ir apbrīnojama – tiek iesniegti gan ilustrēti bērnu dzejas un prozas darbu manuskripti, gan bērnības atmiņu stāsti, komiksi un apjomīgi piedzīvojumu un fantāzijas romāni.

Konkursā ar saviem pirmajiem darbiem Pūķa dziesma un Vilcenes stāsts debitēja tagad jau populārās jauniešu rakstnieces Laura Dreiže un Linda Nemiera (Dreimane), kurām šobrīd publicētas attiecīgi četras un trīs grāmatas. Iespēju publicēt savu pirmo grāmatu šajā konkursā guva arī Ilze Eņģele, Ellena R. Landara, Dace Šteinberga, Luīze Pastore un citi. Jauno autoru aktivitāte ir bijusi īpaši augsta pēdējos divos konkursos – vairāk nekā 70 procenti iesniegto manuskriptu piederēja rakstniecības debitantiem, kuri pārsvarā izmēģina savus spēkus fantāzijas un fantastikas žanros.

Konkursa žūrijā darbojas gan pazīstami rakstnieki, tulkotāji, bērnu literatūras speciālisti, gan bērni un jaunieši vecumā no astoņiem līdz sešpadsmit gadiem. Pateicoties šim konkursam, latviešu bērnu un jauniešu literatūra dažu gadu laikā ir kļuvusi bagātāka jau par 30 oriģināldarbiem. Tiem sekos vēl daudzi, kas šobrīd atrodas sagatavošanā.

Šogad, kā jau ierasts, konkursā paredzētas trīs nominācijas: ilustrētas grāmatas pirmsskolas vecuma bērniem, grāmatas jaunākā skolas vecuma bērniem un grāmatas vidējā skolas vecuma bērniem un jauniešiem.

Darbu iesniegšanas termiņš ir šī gada 1. oktobris. Konkursa rezultāti tiks paziņoti līdz 2013. gada janvāra beigām. Ar konkursa nolikumu var iepazīties apgāda Zvaigzne ABC mājas lapā www.zvaigzne.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baltijas pērles programmas pieturpunkti

Līdz 5. oktobrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace turpināsies festivāla Baltijas pērle filmu skates. Šā festivāla sīkstums un izturība ir skaidrojama ar savas auditorijas pazīšanu un prasmi piemekl...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja