Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

1000 latu jaunai darbavietai

Darbavietas šobrīd valstī ir vissteidzamāk risināmais jautājums, jo, ja būs darbs, tad ģimenei būs iztikšana un valstij nodokļi valsts funkciju nodrošināšanai .

Vai valsts šobrīd cenšas palīdzēt uzņēmējiem radīt jaunas darbavietas? Droši vien jau kaut kā cenšas, bet uzņēmēji un iedzīvotāji tā īsti nesajūt šo cenšanos.

Ir daudz samezglotu un sarežģītu nosacītas palīdzības veidu, bet pietiekami daudz darbavietu kā nerodas, tā nerodas. Latvijas iedzīvotāji un īpaši jaunieši joprojām tās vairāk meklē ārpus Latvijas robežām. Katrs Latvijas iedzīvotājs, kurš sāk strādāt ārvalstīs, sāk maksāt arī nodokļus tai valstij, kura piedāvā darbu.

Ja mēs šo procesu neapturēsim, tad katru nākamo budžetu sastādīt būs aizvien grūtāk, un valstij naudas būs aizvien mazāk.

Varbūt jāsāk pašiem savā valstī izmantot krietni vienkāršākus un visiem saprotamākus paņēmienus darbavietu veidošanai? Piemēram, ja mēs uzņēmējiem piedāvātu 1000 latus par katru jaunradīto darba vietu?! Tas taču motivētu uzņēmējus un palīdzētu radīt jaunas darbavietas.

Protams, uzreiz sekos jautājums, kur tad valsts ņems šos 1000 latus šādai motivācijai. Neesmu ekonomists, bet ja parēķinām, cik valsts gadā iztērē no sociālā budžeta vidēja viena bezdarbnieka pabalstam, bezdarbnieku programmām un citos sociālās palīdzības veidos, tad summa būs pat lielāka par šo vienreizējo investīciju.

Ja mans vienkāršotais aprēķins ir pareizs, tad valsts nezaudē neko, ja šī darbavieta tiek saglabāta vismaz gadu. Papildus ieguvēji ir darba devēji un darba ņēmēji, kuri vēlas strādāt savai valstij.

Lai nenotiktu blēdības, var izveidot mehānismu, kurš paredz, ka uzņēmējam ir pienākums valstij šo palīdzības naudu atmaksāt atpakaļ, ja viņš ātrāk par gadu slēdz šo vai kādu citu darba vietu savā uzņēmumā.

Noteikti ir vēl daudz citu vienkāršu veidu, kā palīdzēt uzņēmējiem atsperties un radīt jaunas darba vietas. Uzņēmēji un iedzīvotāji, īpaši šobrīd , grib sajust, ka valsts grib viņiem palīdzēt, ne tikai gaida lielākas nodokļu iemaksas.

Diemžēl pašlaik daudzi nesajūt valsts rūpes par saviem iedzīvotājiem, tāpēc arī nodokļu maksāšana vēl nav kļuvusi par katra pilsoņa goda lietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja