Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Atklās Dienas balvas fotogrāfijā 2011 labāko darbu izstādi

Piektdien, 10. februārī plkst. 17 Rīgas mākslas telpā tiks atklāta izstāde Dienas balva fotogrāfijā 2011. 100 labākie darbi. Fotogrāfijas atlasītas konkursā, ko pagājušā gada nogalē rīkoja laikraksts Diena un portāls _Diena.lv._Izstādes kurators, laikraksta Diena galvenais redaktors Ilmārs Znotiņš stāsta: „Kopš fotogrāfija no ekskluzīvas mākslas kļuvusi par demokrātisku izteiksmes veidu, šīs nodarbes piekritēju, entuziastu un profesionāļu skaits ir audzis daudzkārtīgi.

Cilvēku ar fotoierīci satiekam ik uz soļa. Profesionāļi un arī daudzi fotomīļi lieto modernām tehnoloģijām lādētus rīkus, tehnika vairs nesadala tos kastās vadoties no objektīva garuma. Miljoni attēlu konkurē, lai gūtu publisku atzinību. Tā vairs nav cīņa par attēla izmēru vai tehnisko kvalitāti, bet gan autora ieguldījumu, unikālo redzējumu. Vai fiziskā un tehniskā iespēja uzņemt fotoattēlus radījusi ko jaunu un paliekošu Latvijas fotogrāfijas laukā? To var ieraudzīt, novērtēt un salīdzināt, ja attēli ir apskatāmi vienkopus.”Izstāde Dienas balva fotogrāfijā 2011. 100 labākie darbi atspoguļo, kādas paliekošas vērtības Latvijas foto sabiedrība radījusi 2011. gadā. „Ir atsevišķa preses fotogrāfija, ir mākslas fotogrāfija, citi virzieni, fotoentuziastu pulciņi, bet mēs neredzam kādas pērles autori slēpj. Doma nirt pēc šīm pērlēm, rosināt cilvēkus, kuriem interesē fotogrāfija un kuri darbojas šajā laukā, parādīt savus darbus publiski un salīdzināt ar to, ko šajā laikā radījuši kolēģi, domubiedri un citādi domājošie, ir Denas balvas fotogrāfijā misija - apkopot Latvijas mūsdienu fotogrāfiju gada griezumā,” norāda izstādes kurators I. Znotiņš.

Tāpat kā konkursā, arī izstādē darbi sakārtoti trīs kategorijās - Dokumentālā fotogrāfija, Cilvēks un Daba.. Dienas balvas fotogrāfiju konkursā vērtējumam tika iesniegti 257 autoru 2218 fotodarbi darbi. Žūrija atlasīja 102 veiksmīgākos darbus un noteica katras kategorijas uzvarētāju. Fotogrāfijas vērtēja profesionāla starptautiska žūrija - Jonas Staselis (fotogrāfs, Lietuvas fotogrāfu asociācijas prezidents), Aleksandrs Gronskis (fotogrāfs no Latvijas) un Raigo Pajula (fotogrāfs, laikraksta Postimees fotoredaktors no Igaunijas). Izstādes scenogrāfs ir vācu mākslinieks Kristians Helvings.

Izstādē piedalās 42 autori: Aivars Siliņš, Andris Tapiņš, Aivars Slišāns, Artūrs Daukulis, Andris Kozlovskis, Aivars Liepiņš, Aija Stašula, Aija Bley, Delmi Alvaress, Dāvis Drazdovskis, Evija Trifanova, Gints Ivuškāns, Haralds Fiļipovs, Ingūna Roze, Ingus Ķēpulis, Imants Klīdzējs, Inga Kļaviņa, Imants Suveizda, Juris Kmins, Jānis Katlaps, Jānis Saliņš, Jānis Luste, Jānis Deinats, Kaspars Stūrītis, Kristaps Kalns, Līga Sakse, Linda Priedīte, Māris Pušpurs, Martins Ruduks, Martins Lismanis, Malvīne Mantiniece, Reinis Hofmanis, Reinis Fjodorovs, Sintija Zīvarte, Tina Remiz, Uģis Norītis, Vita Popravko, Vilhelms Mihailovskis, Vilis Bleikšs, Veronika Lokotko, Zanda Puče, Artis Gredzens.

Izstādes Dienas balva fotogrāfijā 2011. 100 labākie darbi atklāšanā piektdien, 10. februārī plkst. 17 Rīgas mākslas telpā notiks katras kategorijas labākā darba apbalvošanas ceremonija un autori saņems vērtīgas balvas no Nikon. Tāpat veiksmīgākie darbi tiks publicēti nedēļas žurnālā iPad ierīcēm - 5Diena.

Dienas balva fotogrāfijā 2011. 100 labākie darbi Rīgas mākslas telpā skatāma līdz 22. aprīlim. Svētdienās - 4., 11., 18. un 25. martā - skatītāji tiek aicināti uz Vēlajām brokastīm kopā ar izstādes autoriem un kuratoru. Vēlās brokastis ir iespēja neformālā gaisotnē izstaigāt izstādi, aprunāties ar izstādes autoriem un izteikt savu viedokli.

Laikraksts Diena un portāls Diena.lv turpinās šo Latvijas fotogrāfiskā procesa apkopošanas misiju arī šajā gadā. Parādiet savus radošākos fotoattēlus, iespējams, šis gads kļūs par jūsu fotogrāfijas veiksmes stāstu.

Izstādes Dienas balva fotogrāfijā 2011. 100 labākie darbi fotogrāfijas apskatāmas šeit.

Visi konkursam Dienas balva fotogrāfijā iesniegtie darbi apskatāmi šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja