Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Blefs, mānīšanās, muļķošana!

No visiem stabiem, no rokā spiedēju lapiņām, no preses slejām, no TV ekrāniem mani uzrunā, murd, sola, glaimo apņēmīgi vīri un sievas – Rīgas mēra kandidāti. Jūtu, ka sāk veidoties (atkārtoties!) Ļeņina simtgades sindroms: baidos ieslēgt bārdas skujamo, no viņa tūdaļatskanēs Šlesera, Ārgaļa vai kāda cita kandidāta balss.

Bet humors tas tomēr nav. Vēlētāji gluži vienkārši tiek muļķoti un apmānīti. Jo patiesībā viņi nebalsos par mēra kandidātiem, bet gan par iecerētās partijas izvirzītajiem pilsētas domnieku kandidātiem (pat tajā gadījumā, ja vēlētājs izsvītro visus, atstājot vienu uzvārdu) Un tie, ja viņus ievēlēs, tad nu nāks un kopā citu partiju domniekiem izraudzīsies pilsētas mēru.Esmu dziļi sašutis par šādu vēlēšanu kampaņas ievirzi, kuru citādi nevaru nosaukt kā par vēlētāju zombēšanu, par negodīgām manipulācijām ar sabiedrisko apziņu. Raujas nu pie varas ar joni! It sevišķi tagadējie un bijušie šeftmaņi. Protams, Rīgas nauda...Un tādēļ uzmācīgās „lokomotīves” rullē. Bet pilsētu pārvaldīs ne jau mērs vienpersoniski, bet gan tas notiks ar dažādu komisiju un pārvalžu starpniecību, kur sēdēs un diriģēs ievēlētie partijnieki. Tie daudzos gadījumos ir ietekmīgāki par mēru. Tādēļ ir svarīgi balsot par tiem, kuri, pirmkārt, ir gatavi pilsētā pilnīgi atdalīt politisko varu no izpildvaras un, otrkārt, nodrošināt pilnīgu caurskatāmību. Vēlreiz – ejot vēlēt (un tas ir jādara, it īpaši latviski runājošiem) jūs izvēlēsieties partijas sarakstu, bet nebalsosiet par Rīgas mēru! Ļoti var būt, ka, piemēram, Rīgas domē iekļuvušais Šlesera kungs izsolīs sev mēra amatu, un dome par to arī nobalsos. Bet tas nemaina situāciju: pašreizējā vēlēšanu kampaņa Rīgā ir negodīga, jo mulsina vēlētājus, pievēršot viņu skatu personībām un novēršot uzmanību no galvenajām problēmām. Tās skaidri iezīmējušās pašreizējās Rīgas pašvaldības „darbībās”, kas rezultējušās zaudētos miljonos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja