Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Galerijā Antonija skatāma Laimdota Mūrnieka gleznu piemiņas izstāde

Klasiskās mākslas galerijā Antonija līdz 5. novembrim būs apskatāma Laimdota Mūrnieka (1922-2011) gleznu piemiņas izstāde Mazliet saules aukstā ūdenī..., kas veltīta mākslinieka 90 gadu jubilejas atcerei, pastāstīja galerijas pārstāve Ineta Purmale-Grīnhofa.Nedaudz pārfrāzējot, izstādes nosaukums aizgūts no Pola Eliāra, kura vārsmas ievada vienu no Fransuāzas Sagānas romāniem Mazliet saules.

..: "Un es redzu tevi un zaudēju tevi, un skumstu ikbrīd. Manas skumjas kā saules atspulgs saltā ūdenī mīt."Laimdots Mūrnieks ir teicis: "Esmu saulainais mākslinieks. Saule un sieviete – tās ir pasaules centrs. Ne velti manās gleznās visu laiku nāk līdzi saule – tā ir visa pamats un simbolizē manu sievu – Žannu. Es domāju, ka sieviete – ir tas, kas iedvesmo visu pasauli uz labiem darbiem. Es gribu ar savu glezniecību izteikt tādu domu - ka labais vienmēr uzvarēs, ka skaistais vienmēr uzvarēs pasauli. Tas ir galvenais! Ne karš, ne traģēdijas cilvēku nekad tā neiespaido, bet tieši skaistums dod spēku tālāk strādāt un dzīvot. Esmu dzimis Laimes zvaigznē – viss ir sasniegts. Gan mākslā, gan mīlestībā."Izstāde būs patīkams pārsteigums un atkalredzēšanās Laimdota Mūrnieka talanta cienītājiem. Ekspozīcijā izstādīti ap 30 darbu, kas radīti laika posmā no 1960. līdz 2000. gadam.Laimdots Mūrnieks ir viens no atpazīstamākajiem un talantīgākajiem latviešu gleznotājiem. Dzimis 1922. gada 23. maijā Madonas apriņķa Vestienas pagastā. Studējis Cēsu un Jelgavas skolotāju institūtos, beidzis Latvijas Valsts Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļu. Savā laikā bijis ļoti sabiedriski aktīvs un ieņēmis augstus amatus Mākslinieku Savienībā un citās sabiedriskās organizācijās. Vairāk kārt ticis novērtēts ar augstiem apbalvojumiem. Izstādēs piedalās kopš 1953. gada. Personālizstādes: Rīgā, Pēterburgā, Maskavā, Tokijā - kopā ar M. Šagālu, Kobē, Osakā, Kioto, kā arī ASV, Kanādā, Vācijā, Francijā, Itālijā, Šveicē un citviet. Strādājis savā īpašā un neatkārtojamā Laimdota Mūrnieka stilā, gan monumentālajā, gan stājglezniecībā, gleznojot ainavas, klusās dabas un sieviešu portretus. Laimdota Mūrnieka gleznu piemiņas izstāde Mazliet saules aukstā ūdenī... skatāma mākslas galerijā Antonija Rīgā, Brīvības ielā 157. Plašāka informācija: www.antonia.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja