Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ja vēlētājs satiek deputātu tikai reizi četros gados, vajag rast iespēju tādu deputātu atlaist

Saeimas deputātu sesiju starplaiks, lielākoties, sakrīt ar skolēnu brīvdienām. Tas nozīmē lielas pauzes starp sesijām ap Ziemassvētkiem, Lieldienām un pavisam lielu pauzi vasarā. Pieņemu, ka katrs no deputātiem šo laiku uztver citādāk un arī izmanto citādāk. Vienmēr tiek uzsvērts – mums nav brīvdienu, bet mums ir sesiju starplaiki.

Tātad -laiks, kas nav domāts atpūtai. Sesiju starplaikā var sanākt komisijas sēdes, ja komisiju vadītāji tās sasauc. Man gan nav bijis iespējas nevienā no šīs Saeimas sesiju starplaikiem pabūt komisijās, jo manu komisiju vadītāji, pieņemu kaut ko dara, bet komisijas gan nesasauc. Sesiju starplaikā deputāti var tikties ar vēlētājiem Latvijā un sesiju starplaikā var sakārtot dokumentus un atbildēt uz iekrātām vēstulēm. Jo nav ikdienas steigas. Kāpēc par to rakstu? Satversmes grozījumu kontekstā. Par iespēju tautai atlaist Saeimu, ja tā neattaisno vēlētāju doto mandātu. Šo sesiju starplaiku es un mani JL kolēģi izmantojam, apbraukājot daudzus Latvijas nostūrus un skaidrojot juridiskas un politiskas nianses minētajiem Satversmes grozījumiem. Tieši mani vēlētāji ierosināja šīs pārdomas. Par to, ka daudzi jūtas aizmirsti, īpaši tālākajos reģionos, kur deputāta parādīšanos var sagaidīt vien reizi četros gados. Šā brīža situācijā vidusmēra deputāts patiešām jūtas ļoti droši un mierīgi četru gadus, jau nākamajā dienā pēc ievēlēšanas aizmirstot nesenus solījumus. Neatkarīgi no tā, ko un cik daudz viņš dara, nemainās ne darba alga, ne darba devējam – tautai - ir iespēja ko ietekmēt viņa darba grafikā. Arī šajās dienās reģionos esam tikai mēs – JL deputāti. Neskatoties uz to, ka ir sesiju starplaiks un laika ir daudz vairāk nekā citreiz… Manuprāt, tas apliecina tikai to, ka lielai daļai Saeimas deputātu ir vienalga, kas uztrauc cilvēkus. Valdošie nekautrējas klaji ignorēt to, ka desmitiem tūkstošu cilvēku jau parakstījušies par grozījumiem, kas ļautu ietekmēt Saeimas rīcību. Valdošie ir pārņemti ar sevi un savām vajadzībām, tāpēc mēģina izbaudīt visu, ko dod deputāta statuss – arī iespēju nedarīt neko sesiju starplaikā. Manuprāt, ir vēl viens labs iemesls parakstīties par Satversmes grozījumiem. Tas var būt kā aicinājums deputātiem pamest savus iesildītos krēslus – kabinetos vai pie televizora un aizbraukt pie saviem vēlētājiem. Velētāji ar katru dienu skaidrāk apzinās savas tiesības un arī realizēs tās biežāk nekā reizi četros gados.Bet būtu tikai godīgi, ja deputāti palīdzētu vēlētājiem apzināties šīs savas tiesības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja