Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jaunais laiks no 02.02.02 līdz 02.02.08

Kad 2002.gadā dibinājās partija, vienīgais vienojošais motīvs visiem mums bija vēlme mainīt valstī iedibināto, uz oligarhu ietekmi balstīto politisko sistēmu. Tobrīd visi apzinājās, ka Einars Repše viens pats ir spējīgs ievilkt Saeimā daudzus sabiedrībā nezināmus cilvēkus, tāpēc partijas atvērtajās durvīs pulcējās raiba kompānija.

Tā nebija vis politiska partija tradicionālā izpratnē, bet gan sociāli-politiska kustība ar drīzāk ētiskiem, nekā politiskiem mērķiem. Līdz brīdim, kamēr Einars Repše saglabāja neapstrīdamu autoritāti, partija spēja darboties kā komanda - tajā bija viens līderis, katrs apzinājās savus pienākumus komandā. Tāpēc mūsu oponenti mērķtiecīgi sita JL mērķa desmitniekā - pa Repši. Un viņiem, ne bez mūsu pašu palīdzības, tas arī izdevās. Turpmāk jau process notika pats no sevis. Nespējot pāriet no sociāli-politiskas kustības uz strukturētu politisku partiju, bieži meklējām risinājumus, vainojot cits citu visos pasaules grēkos. Ar jaunu "zvaigžņu" piesaisti pirms 9. Saeimas cerējām, ka tādējādi iepriecināsim savu vēlētāju un stiprināsim komandu. Par vēlētāju viedokli domas dalās, toties komanda ātri vien sāka šķobīties. Piedāvātā panaceja - Repšes nomaiņa atrisinās visas grūtības - izrādījās aplama. Partija nespēja apmierināt to partijas biedru vajadzības, kuras sāka parādīties arvien uzstājīgākā veidā. Nav svarīgi, vai tā ir cienījama vieta kādā no pašvaldībām tuvākajā nākotnē, vai tā ir nepārvarama vēlme ieņemt finansiāli stabilu un sabiedrībā godājamu politisku amatu... Tāpēc nebrīnāmies! Savu lēmumu par aiziešanu no partijas ir izdarījuši cilvēki, kuri zaudējuši sākotnējās ilūzijas un cerības, kuras tika saistītas ar partiju. Šeit noteikti ir gan ideālisti, gan aprēķinātāji, gan materiālisti, gan politiski citādi domājošie. Sava loma tajā visā neapšaubāmi ir lielos kolektīvos vienmēr esošajai psiholoģiskajai nesaderībai. Noteikti nav pienācis partijas gals. Tieši otrādi - tagad daudz ražīgāk un mērķtiecīgāk kopā varēs strādāt cilvēku kopa, kura izgājusi arī šo grūtību posmu ! Mums joprojām ir 14 cilvēku frakcija Saeimā, tātad iespēja būt politiski aktīviem. Mums ir savi spēcīgi, spilgti līderi. Mums ir pašvaldību cilvēki, kuri godam izturējuši pārbaudījumu ar varu un naudu. Mums ir spēcīgas nodaļas un Eiropas parlamenta deputāti. Mums ir Rīgas nodaļa un pieredzējusi frakcija Rīgas domē. Un svarīgākais - mums ir zīmols "Jaunais laiks" kurš, lai arī cietis, tomēr noteikti ir atpazīstams un uzspodrināms. Mums nav perfekti strukturētas, disciplinētas partijas. Bet šobrīd mums ir visas iespējas saprast savas kļūdas un to izveidot! Bet galvenais – mums ir iespēja palikt kopā un pierādīt, ka 02.02.02 bija labs mūsu sākums un 02.02.08 nav mūsu beigas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja