Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Jūrmalā atklās Edītes Zvagules personālizstādi

14. augustā plkst.18.00 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori) tiks atklāta keramiķes Edītes Zvagules personālizstāde “Dzīve. Daba. Darbs.”, informē muzeja pārstāvji. Izstāde būs aplūkojama līdz 6.septembrim. Šī  ir E. Zvagules 50 radošo darba gadu jubilejas izstāde.Savu izstādi E. Zvagule raksturo sekojoši: “Šajā izstādē skatāmie darbi tapuši dažādos laika periodos un lielākā vēlme man ir redzēt tos visus vienkopus lielā telpā, kur var izveidot ekspozīciju, jo darbnīcā šādas iespējas nepastāv.

Darbi ir ārkārtīgi dažādi un ļoti krāsaini, jo visvairāk mani tomēr piesaista krāsas – glazūras, emaļjas, sāļi. Formu – plāksni vai šķīvi es vairāk pakārtoju tam, lai varētu gleznot, jo atšķirība no gleznošanas uz audekla ir vienīgi tehnoloģijā. Gleznojot uz keramikas plāksnes, nav tik lielu iespēju, kā stāvot pie molberta, jo krāsas liekot uzreiz nekas nav redzams – viss ir puspelēks. Rezultāts redzams tikai pēc apdedzināšanas.Manu darbu idejas rodas vidē, kurā dzīvoju. Tās atnāk pašas, ja piefiksēju, tad arī tās realizēju, ja ne, tad tās vienkārši izgaist”.Keramiķe Edīte Zvagule sevi uzskata par jūrmalnieci, jo Jūrmalā dzīvo jau kopš 1968.gada. Dzimusi Priekulē, ar izcilību beigusi Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolu 1959.gadā. Pēc tam darbs turpat skolā keramikas nodaļā, tad studijas Latvijas Mākslas akadēmijā. Pēc akadēmijas beigšanas 1968.gadā, seko trīspadsmit darba gadi Mākslinieku Jaunrades namā Dzintaros, kur Edīte Zvagule ir keramikas darbnīcas vadītāja - tehnoloģe un konsultante. Kopš 1981.gada strādā tikai radošu darbu savā darbnīcā Bulduros kā neatkarīga māksliniece. No 1969.gada Edīte Zvagule ir Latvijas Mākslinieku savienības Jūrmalas nodaļas biedre, bet kopš 1972.gada - Latvijas Mākslinieku savienības biedre.Edītes Zvagules darbi eksponēti kopējās mākslas darbu izstādēs, lietišķi dekoratīvās mākslas un keramikas izstādēs Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Kuldīgā, Siguldā, Talsos, kā arī starptautiskās izstādēs Tallinā, Viļņā, Maskavā, Francijā, Polijā, Čehijā, Beļģijā, Somijā un Zviedrijā. Personālizstādes rīkotas Jūrmalā, Rīgā, Talsos un Briselē.Mākslinieces darbi atrodas Latvijas Mākslinieku savienības krājumā, Dekoratīvi lietišķās mākslas muzeja krājumā, kā arī personiskās kolekcijās Latvijā, Beļģijā, Norvēģijā, Dānija, Somijā u.c.2009.gadā  Edīte Zvagule un Einārs Plūksna saņēma “Jūrmalas pilsētas gada balvu mākslā 2008” kategorijā ‘Gada izstāde ārzemēs” (Tampere, Somija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja