Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Kādas ir Zalāna kunga rekomendācijas premjera amatam?

Reizēm šķiet, ka patiesībā Tautas partija par mums, Latvijas pilsoņiem, vienkārši zobojas. Kāpēc tieši Edgars Zalāns izvirzīts par premjera kandidātu? Vai tikai tāpēc, ka bijis Šķēles biroja vadītājs un ir pilnīgi „Šķēles sistēmas” cilvēks? Bet varbūt tāpēc, ka tur ir vēl kāda „odziņa”? Ieskatīsimies vecās avīzēs! „Latvijas Avīze” 05.

04.2004: Ramons Ratseps. „Bēniņi izredzētajam vai visiem?” Stāsts bezgala vienkāršs. Kuldīgas vēsturiskajā centrā Liepājas ielā 1 mājas bēniņi, kas ir koplietošanas telpas un nevar tikt privatizēti, tiek fiktīvi pārveidoti par dzīvokli. 2000. gada 22. jūnijā Kuldīgas pilsētas dome šos divstāvu nama bēniņus jau kā dzīvokli 375,8 kvadrātmetru platībā izīrējusi pilsonim Edgaram Zalānam. Piecas dienas vēlāk 2000. gada 27. jūnijā Edgars Zalāns no Kuldīgas pilsētas dzīvojamo namu privatizācijas komisijas jau saņem privatizācijas paziņojumu, kurā viņam pašvaldība piedāvā privatizēt iepriekš minēto "dzīvokli". Pēc privatizācijas šo „dzīvokli” izbūvē kā biroju, kurā strādās Edgara Zalāna sievas arhitektes Diānas Zalānes kundzes projektētāju birojs. Ātri, ērti, lēti un labi. Tikai vēl kāda nepatīkama detaļa – Zalāna kungs ne tikai grib lēti tikt pie pasaulīgiem labumiem, bet, ticis amatā, šķiet arī atriebjas tiem, kas traucējuši. No darba it kā ar štatu samazināšanas ieganstu tiek atlaists Kuldīgas pilsētas domes būvinspektors Aivars Brencis, kurš savulaik pretojies faktiski nekad neapdzīvoto bēniņu pārbūvei par dzīvokli, kas patiesībā pēc likuma solidāri pienācās visiem mājas īrniekiem. No 2005. gada 7. marta publikācijas laikrakstā „Kurzemnieks” varam secināt, ka Zalāna kungam bijušas arī problēmas ar domes iepirkumu procedūru likumību. „Rekomendāciju” te var dot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbiniece Ilze Leimane – izvērtējot domes iepirkumus no 2001. līdz 2003. gada augustam, konstatēta virkne pārkāpumu, piemēram, 2001. gadā iepirkums nepamatoti dalīts daļās apjomīgā ūdensvada un kanalizācijas rekonstrukcijā. Domes amatpersonas gan nav administratīvi sodītas, jo bija jau iestājies noilgums. Savukārt Raivis Narbuts aģentūras LETA 05.10.2006 publikācijā „KNAB sola vērtēt "Lauku un reģionu attīstības biedrības" reklāmas un TP saistību” raksta, ka organizācija "Lauku un reģionu attīstības biedrība" laikrakstā "Rītdiena" bija izvietojusi TP ministrus slavinošas reklāmas. Šīs biedrības valdes priekšsēdētājs ir Edgars Zalāns. Jau 2005.gadā pirms pašvaldību vēlēšanām šī biedrība izvietoja reklāmas raidorganizācijās, kuras kopā, pēc "Providus" aplēsēm, izmaksāja aptuveni 24 000 latu. Izskatās, ka tas bija savdabīgs Tautas partijas pilotprojekts pirms Saeimas vēlēšanām, lai pārliecinātos, kā KNAB reaģēs uz "trešo personu" reklāmām. Nu, ko, redzējām, ka pilotprojekta iedvesmota, Tautas partija vērienīgi realizēja Jurģa Liepnieka pozitīvisma kampaņu par Andra Šķēles naudu. Ja tā nav mērķtiecīgi organizēta un saskaņotā komandā realizēta valsts nozagšanas shēma, tad es tiešām nezinu, kā lai to nosauc. Stipri šaubos, ka premjera kandidāts ar šādu bagāžu diez varētu būt īstais vīrs, kas spēs atgūt sabiedrības uzticību valdībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja