Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kāds mums Eiropas Parlaments! - ehh, kāds tur Eiropas Parlaments...

Neskatoties uz drēgno laiku vasara un skolu absolvēšana ir klāt! Šodien vairs nav jāklausās gaudenās un naidu kurinošās vēlēšanu reklāmas, un dod iespēju skatīties uz dzīvi pēc vēlēšanām. Jau piecus gadus Latvijas iedzīvotāji var izmantot iespējas brīvi ceļot no Rīgas līdz Lisabonai. Šovasar kāds varētu iedomāties doties ceļojumā jeb pieredzes apmaiņā, bet vecākiem nav naudas, vecā skola tiek slēgta, skolotāji neziņā, un ģimenēs valda apjukums par tuvāko nākotni.

Tie paši politiķi, kurus bija iespējams redzēt paštaisni spriedelējam pēdējos astoņpadsmit gadus šobrīd, it kā nekas nebūtu noticis un uzskatot iedzīvotājus par cērpamu aitu baru, prasa mums atdot savas balsis pamatojot to ar pilsonisko pienākumu!

Balsošana un vēlēšanas ir reizē personisks un kolektīvs akts. Personīgi katrs no mums apmēram zina, kas ir kas, Latvijā, bet vai zina? Šo atbildi meklējiet katrs pats, jo no šīm vēlēšanām ir atkarīga arī Latvijas sabiedrības kolektīva līdzāspastāvēšana. Vēlēšanu kampaņas laikā esmu ticies ar pulka ļaužu, un absolūts vairākums ir skatījušies uz mani kā uz purva dīvaini – kāda politika, kāds Eiropas Parlaments! Kad cerības ir sagrautas un nav ticības nākotnei, tad ir sarežģīti skaidrot, kāpēc jaunās sejas būs savādākas par iepriekšējām? Pārmaiņas prasa no mums tik dārgo laiku, un vairums no mums skrien, skrien, skrien, un šādi atņem laiku saviem mīļajiem. Bet kāpēc, un cik ilgi vēl? Daudz vienkāršāk ir ieviest nulles deklarāciju, sākt finansēt partijas no valsts budžeta, un pārņemt labākos Eiropas rietumu valstu pārvaldes modeļus.

Iemesli šodienas “t.s. politiskajai elite” bezatbildīgi atrunāties no atbildības ir vairāki, bet ne jau par to ir runa. Nepārmetu šodienas “t.s. politiskajai elitei”, jo man viņu ir žēl par to, ka viņi nespēj pat palīdzēt paši sev! Un kā tad, lai viņi palīdz vēl mums?! Kopš lietussargu revolūcijas esmu vērsies pēc palīdzības Latvijas pilsoniskajai sabiedrībai ar spalvas un zināšanu palīdzību. Vienlaicīgi esmu strādājis kopā a kolēģiem, lai izaudzinātu jauno studentu saimi. Tāpēc ļoti labi saprotu gan jauniešus, kuri zaudējuši uzticību t.s. “vecajiem krabjiem”, gan arī viņu vecākus, kuri cīnās, lai mēneša beigās savilktu galus ar galiem kopā. Eiropas studiju fakultātē strādājot esmu vienā laivā ar lielāko daļu Latvijas iedzīvotāju, gan ar vienu atšķirību, mans uzdevums ir izprast Eiropas Savienības darbību un skaidrot to Jums. Bieži esmu dzirdējis nepārliecinošu uzstādījumu par to, ka Latvija Eiropā ietekmēt tik un tā neko nevarot... . Nepiekrītu šādam jautājuma uzstādījumam, jo šādu ietekmi patiesībā var mērīt kā attiecības starp sievu un vīru, jeb skolotāju un skolēnu, un viss ir atkarīgs no tā, kā mēs šo jautājumu uztveram.

Latvijas pārstāvju ietekmi Eiropas Parlamentā var uztvert divējādi. Pirmkārt pārstāvju ietekmi var uztvert “tradicionāli latviski” noburkšķot, piemēram, ka ūdens glāze ir pustukša. Bet tikpat labi var veikt arī “eiropeiski latvisku uzstādījumu” izsaucoties, ka redz, glāze ūdens ir gandrīz pilna! Eiropas Parlamenta deputāti jau tagad ietekmē Jūsu dzīvi ikdienā iepērkoties, lietojot savu mobilo tālruni, vai dodoties uz vietējās ieskrietuves Žani! Tēvi un mātes, puiši un meitas - aicinu Jūs piedalīties Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanās, jo ar savu lēmumu Jūs varat iespaidot ne tikai savu, bet arī savu vecāku un bērnu nākotni! Neskatoties uz kandidāta/es ideoloģisku pārliecību izvēlieties zinošākos astoņus Latvijas pārstāvjus. Un atcerieties, ka Jūs esat daļa no 500 miljonu Eiropas Savienības pilsoņu saimes, kuri grūtā brīdī ar iejūtību un smaidu Jums neliegs pleca sajūtu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja