Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Kalvītis atkal nezina

Kārtējais brīnumteksts no mūsu valsts premjerministra. Šodien intervēts laikrakstā Neatkarīgā, Aigars Kalvītis atbild uz jautājumiem par tā sauktajiem "stipendiātiem" - par cilvēkiem, tajā skaitā politiķiem, kuri it kā pagātnē saņēmuši maksājumus no bēdīgi slavenā Ventspils bosa Aivara Lemberga. Intervijā premjers skaidro, ka atbilstoši likumam, viņam kā valdības vadītājam būtu par šādām lietām jāzina, bet "šobrīd es neesmu par to informēts."

Šis teksts sauc atmiņā valdības vadītāja skaidrošanos tad, kad izrādījās, ka viņa valdošā kliķe gandrīz bija iznīcinājusi valsts drošību ar muļķīgajiem grozījumiem valsts drošības likumos. Toreiz premjers klārēja, ka viņš vienkārši nezināja, ka pret grozījumiem iebildušas Latvijas partnervalstis NATO aliansē. Kā rakstīja mans kolēģis Aivars Ozoliņš, tas nozīmē vai nu, ka premjers ir briesmīgs nezinītis, vai arī, ka viņš kārtējo reizi par savu zināšanu un nezināšanu ir melojis.

Šoreiz protams nav skaidri zināms, vai Lembergs maksāja vai nemaksāja "stipendijas", vai viņa vadītā Biznesa Attīstības asociācija patiešām uzpirka politiķus zem segvārdiem "Āpsis", "Zvaigznīšu brīdis" un "Pleskavas šoseja". Taču ir pilnīgi iespējams, ka likuma sargi patiešām Aigaram Kalvītim nestāsta visu, ko tie zina, jo grozies kā gribi, bet premjerministrs atrodas banānu republikas pašā augšgalā. Braši gan viņš stāsta, ka "bažas, baumas par kādu korumpētību, cik man zināms, nav attiecināmas ne uz šo valdību, ne uz šo Saeimu." Taču nepateikts (un Neatkarīgās nejautāts) tomēr ir tas, ka A. Kalvītis vadīja arī "iepriekšējo valdību", un tas notika "iepriekšējā Saeimā". Galu galā viņš par premjerminstru kļuva jau 2004. gada 2. decembrī. Saku vēlreiz -- patlaban gaisā virmo tikai baumas, taču kaut vai Lemberga aizturēšana tomēr pilnveido pārliecību, ka šoreiz aiz dūmiem tomēr ir nopietna uguns.

Valdošā koalīcija jau uzskatāmi pierādījusi, ka "savējos" tā sargā. Gluži vai neticami, bet joprojām nedz Kalvītis, nedz arī kāds cits no valdošās kliķes nav norobežojies no tomēr negodā kritušā Lemberga. Neviens neiepīkstējās, kad Saeimas Nacionālās Drošības komisijas priekšsēdētājs nepārprotami izmantoja savu amatu, lai ietekmēta dēla narkotiku lietošanas vai nelietošanas izmeklēšanu. Joprojām valdošā banda spītīgi turās pie prātam neaptverami muļķīgā noteikuma, ka deputātu drīkst sodīt par administratīviem pārkāpumiem tikai tādā gadījumā, ja Saeima tam piekrīt. Kārtējo reizi "Viens likums, bet nu nekādā gadījumā ne viena taisnība visiem."

Šādos apstākļos varbūt ir pat labi, ka premjerministrs par lietām nav gluži "informēts". Izdevās apturēt centienu, drošības iestāžu darbā ļaut iejaukties nezināmām "autorizētajām personām". Gan jau tiksim skaidrībā arī par zvaigžņotajiem āpšiem uz šosejas. Un nebūsim nemaz pārsteigti, ja izrādīsies, ka viens otrs no tiem tomēr atrodas arī šajā Saeimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja