Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kaņepes Kultūras centrā notiks feministiskā mediju darbnīca Pajautā kaimiņam

Kaņepes Kultūras centrā 26. augustā plkst. 12 notiks laikmetīgās mākslas izstādes Glandula Mammae izglītības programmas pasākums – feministiskā mediju darbnīca Pajautā kaimiņam (Learning From Neighbours. Feminist Media Workshop), informēja izstādes Glandula Mammae kuratore Jana Kukaine.

Mediju darbnīca Pajautā kaimiņam būs pieredzes un zināšanu apmaiņas platforma starp Latvijas un Igaunijas žurnālistiem, redaktoriem, mākslas kritiķiem, feminisma aktīvistiem un citiem interesentiem. Igaunijas medijos, salīdzinot ar Latviju, feminisma naratīviem atvēlētā telpa ir krietni plašāka. Ne tikai vairāki vadošie mediji šai tēmai velta regulārus rakstus un slejas, bet pastāv arī specifiski izdevumi, kas īsteno feminisma skatījumu kā savu pamatdarbību. Tādi ir interneta portāls Feministeerium.ee, kas regulāri publicē feminisma tematikai veltītus rakstus, kā arī Laikmetīgās mākslas biļetes (Contemporary Art Newsletter), ko kopš 2014. gada izdod Igaunijas Laikmetīgās mākslas centrs (Center for Contemporary Arts) un kurš analizē laikmetīgās mākslas norises no feminisma skatpunkta. Ievērības cienīgs ir arī sociālo tīklu feminisma forums Virdžīnijai Vulfai nav no tevis bail! (Virginia Woolf Ei Karda Sind!), kas pulcē ap 8000 lietotāju un atsevišķos gadījumos ir biji nozīmīgs notikumu iniciators un viedokļu izplatītājs.

Uz darbnīcu ir aicinātas šo mediju pārstāves un aktīvistes: Kaarin Kivirähk (Igaunijas Laikmetīgās mākslas centrs, Laikmetīgās mākslas biļetena galvenā redaktore), Rebeka Põldsam (kuratore un mākslas kritiķe), Aet Kuusik, Brigitta Davidjants, Nele Laos un Nika Kalantarand (Feministeerium redaktores un rakstu autores). Nika ir arī feisbuka grupas Virginia Woolf Ei Karda Sind! administratore.

Darbnīcas mērķis ir uzzināt vairāk par situāciju, kādā atrodas šie mediji. Kādi bija to tapšanas nosacījumi, kas nepieciešams darbības nodrošināšanai, kādi ir pašreizējie izaicinājumi? Kādu iespaidu šādu mediju klātbūtne atstāj uz sabiedrību, politiskiem un kultūras procesiem? Darbnīcas centrālais jautājums ir: vai Latvijā ir iespējams savs feminisma medijs? Uz darbnīcu īpaši aicināti Latvijas mediju telpas pārstāvji, kā arī komunikāciju studenti, pētnieki un citi interesenti.

Dalība darbnīcā ir bez maksas. Darba valoda: angļu.

Izstāde Glandula Mammae ir skatāma Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā līdz 2. septembrim, un tā ir veltīta sieviešu krūtīm, to dažādajiem lietojumiem, pieredzēm un nozīmēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja