Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kurš pats sev saimnieks?

Edgars Krūmiņš, „Sabiedrība citai politikai” Liepājas mēra kandidāts

No pagājušā gadsimta pēdējiem gadiem daudzi pilsētas iedzīvotāji raudzījās ar entuziasmu un optimismu uz mūsu pilsētā notiekošo un saskatīja cerību, ka nākotnē varētu īstenoties iecerētais un piepildīties daudzas cerības. Lielā mērā to labvēlīgi ietekmēja notiekošie politiskie un ekonomiskie procesi ne tikai mūsu valsī, bet arī visā pasaulē – attīstījās daudzas uzņēmējdarbības nozares kā tirdzniecība, rūpniecība, būvniecība un finanšu tirgi.

Liepājas pilsētas vadībā stājās cilvēki, kuri neapšaubāmi vēlējās panākt pilsētas dinamisku attīstību un iedzīvotāju labklājību, taču šobrīd redzams, ka daudzas idejas šībrīža skatījumā ir izkropļotas un to realizācija ir notikusi stingri ievērojot noteikta cilvēku loka intereses. Mūsu skatījumā ir pazaudēta saikne ar iedzīvotājiem, daudzos gadījumos tiek ignorētas liepājnieku intereses, kā piemēru var minēt Zirņu ielas rekonstrukciju. Neapšaubāmi, ka pilsētai ir vajadzīgas kvalitatīvas un mūsdienu prasībām atbilstošas ielas un ceļi, taču veids kādā tiek realizēti attīstības projekti, mūsuprāt nav pieņemams.

Rodas iespaids, ka pašvaldība un tās pakļautībā esošās institūcijas meklē iespējas kā likumīgi ignorēt iedzīvotāju viedokli, nevis sadarbojoties meklēt optimālo risinājumu. Šāda attieksme no atbildīgo amatpersonu puses liek uzdot jautājumu – vai šāds pilsētas pārvaldes modelis mums ir vajadzīgs? Partija Sabiedrība Citai Politikai iestājas par to, lai visdrīzākajā nākotnē izskaustu norobežošanos no tiem uzņēmējiem un iedzīvotājiem, kuriem ir savādāks priekšstats par daudzo projektu realizāciju. Mēs atkārtoti uzsveram to, ka iestāsimies par atklātu dialogu ar jebkuru uzņēmēju, pilsētas iedzīvotāju un visdažādāko ideju radītāju.

Attīstoties komunikāciju tehnoloģijām, arvien vairāk pilsētas iedzīvotājiem kļūst pieejams internets. Šī elektroniskā informācijas vide ieņem arvien lielāku nozīmi arī mūsu pilsētas dzīvē, jo iespējams iegūt informāciju neabonējot preses izdevumus un fiziski nemērot ceļu uz pilsētas Domi, lai iepazītos ar sev interesējošiem lēmumiem, noteikumiem un citām pašvaldības aktivitātēm. Ar nožēlu jāsaka, ka Domes mājas lapa www.liepaja.lv ir stingri orientēta uz „labo darbu” atspoguļošanu. Informācija, kura satur cita veida raksturu, netiek publicēta. Šāda situācija liek domāt, ka daļa publiski pieejamās informācijas apzināti tiek daļēji vai pilnīgi slēptas. Par to var pārliecināties meklējot informāciju par Domes priekšsēdētāja un Izpilddirektora birojiem, kā arī par Attīstības pārvaldi. Partija Sabiedrība Citai Politikai, ievēlēšanas gadījumā, apņemas ieviest pilnīgu informācijas pieejamību par pašvaldības darbu.

Iepazīstoties ar cilvēku komentāriem par gaidāmām Liepājas pilsētas pašvaldības vēlēšanām, bieži var ieraudzīt aicinājumus, kad no deputātu kandidātiem tiek prasīta konkrēta atbilde uz jautājumu: ko viņi jau ir paveikuši pilsētas labā? Taču ir jāsaprot, ka deputātu kandidāti, kuri visu šo laiku nav bijušas tieši saistīti ar pašvaldības līdzšinējo darbu, šādus paveiktos darbus uzskatīt vienkārši nevar, viņiem nav bijusi iespēja, piemēram, ietekmēt pašvaldības izsludinātos iepirkumu konkursus un organizēt uzņēmējdarbības vidi Liepājā. Cita lieta ir tā, ka Partijas Sabiedrība Citai Politikai deputātu kandidāti ar ieguldīto darbu ir veidojuši savu atpazīstamību un citu pilsētas iedzīvotāju uzticību savam veikumam. Un mēs domājam, ka arī šo cilvēku paveiktais ir stiprs pamatakmens viņu vēlmei pozitīvi attīstīt pilsētas sabiedrisko un politisko dzīvi. Bet pamatdoma šai tēzei ir saistīta ar Latvijā pie politiskās varas esošo partiju Liepājas nodaļu deputātu kandidātu personālijām un viņu kompetenci patstāvīgi pieņemt politiskos lēmumus, neatkarīgi no pie varas esošo politisko partiju vadītāju interesēm un norādījumiem. Mums nav pārliecības, ka šo partiju Liepājas pilsētas deputātu kandidāti ir tiesīgi patstāvīgi pieņemt lēmumus. Citu cilvēku pārdomas par šo tēmu iespējams noklausīties:

http://www.radioswh.lv/swh/zan ders.php?id=526&view=zanders.

Ar lēmumu pieņemšanu mēs domājam lēmumus par pilsētas saimnieciskās darbības organizāciju, nevis par partiju kopējos politiskos pamatprincipus globālos jautājumos. Partijas Sabiedrība Citai Politikai reģionālā politika ir balstīta uz to, ka Liepājas nodaļai nav savi lēmumi jāsaskaņo ar partijas augstāk stāvošām personām. Strādājot pašiem savā pilsētā ir labāk redzamas problēmas un tās jārisina saviem spēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja