Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvieši! Pie mums jau sen kā Eiropā.

Ja kādam arī vēl bija šaubas par latviešu eiropeiskumu, tad beidzot tās ir pilnībā kliedētas. Pateicoties Valsts kontroles ziņojumiem un skandālam britu parlamentā, tagad nu katrs ar atvieglojumu var teikt – pie mums ir tāpat kā Eiropā. Ko tie pļirkstiņi un kvaukšķi tur trallina par godīgu politiku un nodokļu maksātāju naudas taupīšanu?! Mūsu ierēdņi arī prot šķiest nodokļu maksātāju naudu uz nebēdu.

Pie kam tik izmanīgi, ka nu jau kuro gadu viss notiek ministriem it kā neko nezinot. Latvieši, būsim nu lepni! Pie mums ir tāpat kā Lielbritānijā! Arī tur Parlamentā un valdībā, cik noprotams no slavenās filmas „Yes, minister”, jo lekni tiek šķiesta nodokļu maksātāju nauda. Vienam deputātam darbam ar vēlētājiem pietrūkuši palagi, citam to mazgāšanai bijis jāiegādājas veļas mašīna, citam gara uzprišināšanai bijuši vajadzīgi daži televizori.

Mēs, latvieši, nu nemaz neesam sliktāki par mūsu dižākajiem Eiropas brāļiem. Mums tikai savas īpatnības. Mūsu ierēdņi nodokļu maksātāju naudu vairāk šķiež naudā nevis graudā. Piemēram, neskatoties uz Ministru Kabineta aizliegumu, piešķirot ierēdņiem prēmijas 1,5 miljonu latu apmērā. Un tas viss notiek stingras taupības režīma apstākļos, kad katru dienu simtiem cilvēku zaudē darbu un bankrotē uzņēmēji. Ak, jā. Gandrīz aizmirsās, šad tad jau ņemts arī graudā: semināri = ceļojumi, zemenes, ķirši un tortes.

Tomēr kāda atšķirība ir. Pēc lielās brēkas, kuru sacēla britu nodokļu maksātāji, Parlamenta spīkeris bija spiests atkāpties. Latvijā gan neviens izšķērdētājs pagaidām sodu nav saņēmis. Tādējādi ar nožēlu jāsecina, ka Valsts kontroles ziņojumi uzskatāmi galvenokārt par interesantu lasāmvielu. Vien žurnālisti tos izmanto kādai publikācijai vai TV sižetam. Kad nelielais sašutuma vilnītis noplacis, ziņojumi nogulst arhīvos un viss atkal nogrimis aizmirstībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja