Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas dizaineri piedalīsies starptautiskā dizaina mesē „arena DESIGN 2009”

No 3. līdz 6. jūnijam Dizaina Informācijas centrs (DIC) eksponēs Latvijas jauno dizaineru darbus lielākajā Centrālās un Austrumeiropas mēbeļu un interjera tirdzniecības mesē Poznaņā izstādē arena Design 2009, informē DIC pārstāve Inese Pētersone. Stendā tiks eksponēti: Ievas Lauriņas šūpuļtīkls „Ligzda” (Nest), Saga Group ražotie Ervina Pastora krēsli no kolekcijas Kino, jaunā zīmola „mammalampa” radītā lampa „Līgava” (Bride) un Vitas Radziņas veidoti tērpi.

Nozīmīgā izstāde apkopo pasaules un Polijas mūsdienu dizainu, jaunākās tehnoloģijas, dizaina prototipus, reprezentē augstkolas un universitātes, dizaina institūcijas. Līdzās tematiskajām izstādēm: Mēbeles, Birojs, Interjers, Mājas deko  un Luminexpo, šogad pirmo reizi notiek arī arena Design 2009.  DIC meses apmeklētājus iepazīstinās ar projektu „Dizains.Nākotne”, kas šogad Rīgā oktobrī notiks jau piekto reizi. Stendā tiks eksponēti Latvijā un pasaulē atzinību guvuši jauno dizaineru darbi, kurus DIC eksponēs ar Latvijas dizaina zīmi - Ievas Lauriņas šūpuļtīkls „Ligzda” (Kortrejkas biennāles 2008 balva un DEKO 2008. gada balva dizainā), šogad Milānā izstādītā, DEKO gada balvas dizainā ieguvēja, zīmola „mammalampa” gaismeklis „Līgava” un jau par Latvijas šodienas dizaina klasiku uzskatāmie Ervina Pastora radītie krēsli no „Kino” sērijas. Dizaina studentēm, kuras meses laikā strādās DIC stendā, Brigitai Zelčai un Zintai Muciņai, tērpus gatavojusi topošā modes dizainere Vita Radziņa. Izstādē arena DESIGN 2009 būs apskatāmi sasniegumi dizainā un dizaina izglītībā, tā vienkopus pulcēs ražotājus, dizaina profesionāļus un studentus kopējam dialogam par notiekošo pasaules dizaina arēnā. Izstādes pieci vadmotīvi ir: pasaules līmeņa dizains, diskusija, izglītība, zināšanas, jaunrade.Pēc Poznaņas izstādes organizatoru ielūguma Dizaina informācijas centrs piedalās mesē ar mērķi informēt par Latvijas dizaina dzīves norisēm un popularizēt 2. Rīgas starptautisko jauno dizaineru biennāli EKOdizains, kas notiks no 15.10.-15.11.2009 Rīgas pilsētas izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa”.Latviju Poznaņā pārstāv arī Latvijas Dizaineru savienība, kuras valdes priekšsēdētāja Anita Grase piedalīsies tematiskajās diskusijās par dizaina attīstību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja