Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas Okupācijas muzejā demonstrēs videofilmu "Viens no ..."

Filmas seanss Latvijas Okupācijas muzejā 22.jūlijā, pulksten 18:00 Latvijas Okupācijas muzejā demonstrēs videofilmu "Viens no ...", informē muzeja pārstāvis Jānis Erno. Ieeja brīva. Filmas sākumā īss autora komentārs.Videofilmas veidošanā par pamatu ir ņemtas Latvijas pilsoņa - mākslinieka Ziedoņa Roberta atmiņas par pārciesto Otrā pasaules kara laikā nacistiskās Vācijas spaidu darba nometnēs Latvijas, Lietuvas un Vācijas teritorijās.

Viņš bija viens no retajiem dzīvi palikušajiem Buhenvaldes koncentrācijas nometnes ieslodzītajiem, kura atmiņas spilgti raksturo tā laika situāciju okupētas valsts iedzīvotāja skatījumā. Latvijā un citās Eiropas valstīs video formātā dokumentētas liecības par šī vēstures posma notikumiem ir veiktas samērā reti, un šis projekts dod iespēju iepazīstināt skatītājus ar filmā ietverto vēsturisko materiālu par civiliedzīvotāju masveida iznīcināšanas tehnoloģijas izveidošanu un pielietošanu attiecīgajā pasaules un Latvijas vēstures posmā.Videofilma pabeigta 2008. gada decembrī. Tās tapšanu atbalstījusi Valmieras rajona padome, Giterslo apriņķa (Vācija) administrācija, Buhenvaldes memoriāla administrācija (Vācija). Filma veidota ELAP video. Projekta idejas autors un praktisko realizāciju veicis Oļģerts Krastiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja