Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Lieliski nostrādāts, polittehnologu kungi!

Patiesi, uzslavas tiem, kuri pagājušo svētdien, ja ne agrāk, sāka kūrēt Valda Zatlera uzvaras gājienu. Šī ir lieliski izstrādāta operācija no daudziem aspektiem. Pirmkārt, lieliska ir izvēlētā laika stratēģija, tas ir, svētdien partiju līderi tiekas ar Valdi Zatleru, viņš piekrīt, bet jau pirmdien Saeimas priekšsēdis Indulis Emsis paziņo, ka prezidenta vēlēšanas pārceltas uz 31.

maiju, jo tas esot „labs datums.“ Kandidāts zināms, bet lai neļautu parādīties kādam citam, Saeimas sēde tiek pārcelta nedēļu ātrāk, kas oponentiem dod mazākas iespējas veikt pretsoļus un sabiedrībai mazāk laika adekvāti novērtēt prezidenta kandidātu.

Otrkārt, ir lieliski izvēlēta prezidenta kandidāta profesija—ārsts. Kandidātam, kuram būtu viegli pielikt klāt savus ietekmes aģentus—tādus kā Emša padomnieku Viesturu Silenieku (ZZS), preses sekretāru Normundu Beļski (TP) un bijušo veselības ministru Gundaru Bērziņu (TP), vajadzēja būt ne tik daudz izcilam, cik nenogremdējamam. Kurš gan spēs kā personību nozākāt izcilu ārstu, kurš ir palīdzējis tūkstošiem, tūkstošiem cilvēku, kurš gan spēs mest lāstus cilvēka virzienā, zem kura skalpeļa, iespējams, vajadzēs gulties pašam. Patiešām, ārsta oreols glābj Zatleru no visnegantākās kritikas, pat no apsūdzībām korupcijā, jo kurš ārsts mūsu nabadzīgajā valstī nesaņem naudu aploksnē? Visi saņem, bet viņi taču glābj mūsu dzīvības!

Treškārt, izvēlētā „politiskās neitralitātes“ taktika ir eleganta. Valda Zatlera „politiskā neitralitāte“ ir skaista teika, kas tapusi noteikti kādā no "superelites" (lasi-- oligarhu) sanākšanas reizēm. Kā šajā valstī politiski neitrāls var būt lielas un nozīmīgas iestādes vadītājs, kurš bijis pakļauts vienas partijas vadītām resoram? Nevar un Zatlers tāds arī nav („politiski neitrāls“), jo viņa saiknes ar Tautas partiju sniedzas tālu pagātnē.

Ceturtkārt, virzot Zatleru, valdošā koalīcija mazina prezidenta ietekmi vispār. Iespējams, Kalvīša koalīcijai būs pateicīgi arī tās pēcteči, jo ieliekot prezidenta amatā vāju kandidātu, prezidenta amata nozīme tiek marginalizēta. Tas nozīmē, ka vara sāk aizvien vairāk koncentrēties parlamenta, bet jo īpaši valdības rokās, pēc kā tik ļoti ilgojies ir Kalvītis.

Vārdu sakot, lieliski! Bravo šī šova režisoriem, lai arī, kas viņi nebūtu, bet visdrīzāk tie varētu būt tie paši, kuri uzveda Tautas partijas "varoņsāgu"—Sabiedrība par vārda brīvību. Pasākums izdevies un tikai melns kaķis var pārskriet pār ceļu.

P.S. Un vēl. Vai pamanījāt kā Valdis Zatlers pirmo reizi samelojās? Viņš vakar 100.pantā apgalvoja, ka ar valdības politiķiem (Kalvīti, Šleseru u.c.) saticis, tikai pēdējās divās dienās. Paši kungi, Kalvītis un Šlesers Dienai atklāja, ka ar Zatleru runājuši jau svētdien. Kuram taisnība? Jau pieķerts melos? Slikta zīme.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja