Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Lustīgu līgošanu!

Vēlos visiem V-dienas lasītājiem vēlēt gaišus un patīkamus Līgo svētkus. Grūti spriest, vai galu galā spīdēs saulīte vai līs lietus, bet droši vien vairumam jāņabērnu tas nav izšķiroši, jo svinības ir kopā ar labiem draugiem vai tuviniekiem, un alus un Jāņu siers garšo tikpat labi sliktā, kā labā laikā.

Es pats neesmu nekāds lielais jāņabērns, tie, kuri mani pazīst labi, zina, ka manuprāt pats labākais, ko var teikt par laukiem, ir tas, ka no tiem ir iespējams atgriezties pilsētā. Man Jāņi paies darbos -- tulkotāja darbs nekad nebeidzas, bet mani tas neuztrauc. Rīt uzsiešu sieru, iegādāšos alu un mazliet pasvinēšu savā nodabā. Noteikti būšu aizmidzis ilgi pirms saullēkta. Zinu, ka latviešiem ir teiciens -- kas gulēja Jāņu nakti gulēs visu vasariņu. Man vienmēr šāda veida hibernācija ir likusies kā laba doma -- vai dieniņ, kā tad varētu atpūsties! -- un tāpēc es par to neuztraucos nemaz.

Vienu gan gribu visiem lūgt. Ar cilvēkiem, kuri ir pietiekami stulbi, lai dzērumā sēstos pie stūres, droši vien nav ko runāt, jo šādi aunapieres nekad neklausās neko. Taču visi pārējie -- neļaujiet sev tuviem cilvēkiem kāpt automašīnā, ja viņi ir pat mazliet apskurbuši. Un vēl vairāk, nekāpjiet mašīnā ar viņiem. Var jau teikt, lai idiots nositas, vienīgi jāatceras, ka pietiekami bieži idiots sev parauj līdz arī kādas citas mašīnas pasažierus vai arī kādu, kas gājis par ceļu. Voluntāri par upuri gan nevienam nav jākļūst, un cilvēks, kurš kāpj mašīnā ar dzērušu šoferi ir tikpat dumjš, kā pats šoferis. Policija rītnakt dežūrēs aktīvi, un gan jau atkal pāris simts cilvēku nonāks aiz restēm, turklāt šogad ar stingrākiem administratīviem sodiem, nekā tas bijis citureiz. Taču visa sabiedrība var palīdzēt šīs problēmas novēršanā, aicinu visus tā darīt.

Priecīgus Jāņus!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja