Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Meitenes ir spēks

Latvijas U-20 sieviešu basketbola valstsvienība svētdien ar rezultātu 78:75 uzvarēja Krieviju un izcīnija trešo vietu Eiropas čempionātā.

Līdzvērtīgs panākums bija pa spēkam pirms četriem gadiem, kad arī to paveica U-20 sieviešu izlase, un pirms diviem gadiem, kad bronzu kaklā kāra U-18 puiši. Zīmīgi, ka 2005.gadā izlasē bija arī viena no pašreizējās izlases spēlētājam - Elīna Babkina. Jau toreiz Elīna spēlēja daudz (vidēji 22,8 minūtes) un labi (10,4 punkti un 3,5 atlēkušās bumbas). Taču šogad viņa ir ne tikai viena no spilgtākajām savas komandas līderēm, bet arī viena no labākajam spēlētājām visā čempionātā - sekmīgākā punktu guvēja (21,8) un otra labākā rezultatīvo piespēļu atdevēja (4,8).  

Latvijas sieviešu basketbola panākumi nav nejaušība, bet gan sakņojas senās, spēcīgās un noturīgās tradīcijās. Jau līdz leģendārās Uļjanas Semjonovas debijai TTT sastāvā, Rīgas komanda bija ieguvusi vairākus Eiropas klubu čempiona titulus. Pēc Uļas iesaistīšanās, TTT basketbola vēstures grāmatā ierakstīja patiesi nepārspējamus un fantastiskus faktus - 18 reižu iegūts Eiropas čempionvienību kauss un 21 reizi uzvarēts PSRS čempionātos. Un prieks, ka arī šodien panākumi turpinās.

Saprast, ka šie sasniegumi ir patiesi fantastiski, var, ja ņem vērā faktu, ka tikai basketbolu un futbolu spēlē augstā līmenī 90% Eiropas valstu. Latvijas konkurētspēja ir liels jaunatnes treneru pašaizliedzīga, gudra un prasmīga darba rezultāts. Tāpēc vēlos pateikt lielu paldies visiem tiem, kas neskatoties uz mazajām algām un grūto ikdienu sevi velta skaistam aicinājumam – strādāt ar bērniem un jauniešiem basketbola laukumā, viņus veidojot ne vien par Eiropas un pasaules mēroga sportistiem, bet arī par pilnvērtīgām personībām.

Bet šodien galvenās ir viņas – Baiba Eglīte (UTEP (NCAA)), Diāna Ozoliņa (Rīgas TTT), Laura Puriņa (Kolibri/47.vsk.), Elīna Babkina ("Challes les Eaux" (Francija)), Ieva Krastiņa (SK "Cēsis"), Liene Priede (TTT juniores), Anete Klintsone (TTT juniores), Karlīne Nīmane (SK "Cēsis"), Anete Šteinberga (TTT juniores), Līga Šurkusa (TTT juniores), Laura Vētra (Teksasa (ASV)) un Anna Gailīte (RTU/Merks). Izcils sasniegums, kas ir tik skaists atgādinājums pasaulei, ka Latvija nav vien ķildīgu politiķu pārvaldīta bankrotējusi Eiropas nomale.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja