Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Mundaka

Es biju iecerējis izmantot Dienas sniegto iespēju ielikt savā blogā videofailu, kurā Bušs stāsta par Latvijas politiku, bet man tas neizdevās. Nesanāca. Jo URLas vārdi ar Dienas tehnoloģiju nav savietojami. Blogotāji jau te rakstījuši par materiālu ētiku. Tā arī ir. Urlas te neielaiž.

Par Latviju stāsta gan The New York Times (biedējoši), gan The Economist (Libertas or Freedom). Bušs Dienā būtu iederējies. Tāpēc rīkosimies vienkāršāk: Tavas Trubas lapā (YouTube) vajag ierakstīt Bush stands for SCP.

Tātad, par Mundaku.

Tā ir vieta starp Bilbao un Biaricu. Pirmajā ir Gērija projektētais laikmetīgās mākslas muzejs, otrajā ir pabijis Hemingvejs savos foreļu ķeršanas ceļojumos. Netālu - arī Gernika, ko Pikaso bildes dēļ zina visa antifašistiskā pasaule, kā arī Hondarribia, kurā spēlēja divas latviešu basketbolistes, kuras dienu pēc vēlēšanām uzsāks cīņu par Eiropas čempionu titulu. Liepājā, kurā piedzimst vējš. Kur dānis ir SCP alternatīvā zvaigzne.

Tā ir sagadjies, ka ar Spānijas vēstnieku es iepazinos pie priekšvēlēšanu telts. Pirms vairākiem gadiem pie Romas viesnīcas, kur kādreiz bija Putnu dārzs, tāpat kā tagad bija vēlēšanu kampaņas telts, un tas diplomāts jautāja man - ar ko viņi te nodarbojas. Kopš tā laika spāņi ir uzbūvējuši jauno Rīgas TEC-2, kas saražo divreiz vairāk enerģijas par to pašu cenu. Tas ir labs darbs, bet atbildes uz jautājumu - ar ko viņi te nodarbojas, joprojām nav.

Es mēģināšu atbildēt. Šajās teltīs, tāpat kā reklāmas klipos, tāpat kā plakātos uz sienas - kurš gan tic - tiek tirgoti sapņi par Rīgu.

Te atliek noticēt tiem, kas jau ir piekrāpuši vai mānījušies. Vai noticēt tiem, kas sola pirmo reizi un nav krāpušies.

Tikmēr Mundaka ir turpat, kur bija pirms 1 000 gadiem. Kad drosmīgie dāņu jūrnieki tur apmetās uz dzīvi. Viņi vārīja zivju galvu zupu un būvēja ostu. Pamatīgi. Lai ir ne tikai sapņi, bet ir - uz ko paļauties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja