Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Muzeju naktī būs speciāli organizēts transports

17. maijā no pulksten 19:00 visā Latvijā muzeji gaidīs apmeklētājus gada populārākajā akcijā „Muzeju nakts”Muzeju nakts notiks no plkst. 19:00 līdz 01:00. Taču Rīgā muzeju apmeklētājiem būs iespēja dažos muzejos pakavēties ilgāk. Piemēram, J. Akuratera muzejā 01.15 iespējams noklausīties Jura Kulakova dziesmu ciklu "Ētera odējs" autora izpildījumā. Savukārt A. Čaka memoriālajā muzejā līdz pirmajam rīta tramvajam būs iespēja baudīt nakts kino seansu ar pienu un cepumiem. Muzeju nakts noslēgums iecerēts Andrejsalā no plkst. 01:00 līdz 04:00 - zaļumballe kopā ar DJ apvienību „Beat Retro Scratch”.


Iepazīstinot ar 17. maijā gaidāmās Muzeju nakts pasākumiem, tās organizatori norādīja, ka pie mums, Latvijā, šis pasākums ir tikpat gars kā Eiropā. “Paskatieties programmā — vienā otrā muzejā pasākumi ilgst līdz pat rītam,” norādīja Muzeju valsts pārvaldes priekšnieks Jānis Garjāns. Savukārt Valsts mākslas muzeja direktore Māra Lāce, kura prezentēja pagaidām vēl topošo mākslinieku Romāna Sutas un Aleksandras Beļcovas memoriālo muzeju, norādīja — muzeju darbiniekiem pēc šīs nakts pasākumiem vēl jāpagūst savest kārtībā telpas, kurām pasākuma laikā izgājuši cauri tūkstošiem cilvēku, un no rīta muzejs jāatver paredzētajā laikā. «Atšķirībā no Eiropas, kur muzeju naktī daudzi pasākumi ir par maksu, pie mums viss būs bez maksas. Tā ir dāvana visiem Muzeju nakts apmeklētājiem!” Šķiet, visilgāk viss risināsies Andrejsalā, kur Muzeju nakts noslēgsies ar grandiozu balli.


Muzeju nakts organizatori parūpējušies arī par to, lai būtu iespējams nokļūt visur, kur vien Rīgā atrodas muzeji un citas organizācijas, kas iesaistījušās šajā akcijā. Sadarbībā ar “Rīgas satiksmi” no Rātslaukuma, sākot ar plkst. 21 vakarā, trīs virzienos kursēs bezmaksas autobusi, kas Muzeju nakts apmeklētājus nogādās Pārdaugavā, Sarkandaugavā, līdz Motormuzejam un atpakaļ. Savukārt retrotramvajs ik pa brīdim no Latvijas Nacionālās operas dosies līdz Ausekļa ielai, lai turp nogādātu tos, kas vēlas doties uz Andrejsalu un izstaigāt jūgendstila Rīgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja