Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Negodīgi pret sabiedrību

Ja gribi TV izskatīties labi un prast atbildēt vai precīzāk veikli izvairīties no žurnālistu nepatīkamajiem jautājumiem, vari iet kursos, kuros vadošie sabiedriskās televīzijas žurnālisti Iveta Elksne un Jānis Domburs Tev to iemācīs. Tas, ka Elksne un Domburs trenē dažādu profesiju pārstāvjus labākai saskarsmei ar žurnālistiem jau nav nekas jauns, jo par Elksnes šāda veida darbību bija zināms, tad kad viņa sāka vadīt 100.

pantu un par Dombura pakalpojumiem šajā jomā jau kādu laiku mēļoja. Abi žurnālisti neslēpj savu nodarbošanos, bet noliedz politiķu un viņu vadīto raidījumu dalībnieku trenēšanu.

Abi žurnālisti šajā gadījumā atrodas interešu konfliktā ne vien ar žurnālistu ētiku, mācot tos ar kuriem, ļoti iespējams, nāksies strādāt, bet arī ar savu darba devēju—sabiedrību, kura patiesībā ir sabiedriskās (un ne tikai) televīzijas žurnālistu darba devējs. Es nezinu kā ir Latvijas Televīzijā, bet, piemēram, strādājot laikrakstā Diena, žurnālists apņemas izvairīties no visiem iespējamiem šāda veida interešu konfliktiem un darba devējs neļauj žurnālistam paralēli darboties jomās, kas varētu būt pretrunā ar žurnālista darbību. Tas nav godīgi, ja žurnālists, kuram sabiedriskā televīzija maksā par sabiedrībai būtisku raidījumu veidošanu, no šī darba brīvajā laikā par naudu psiholoģiski „ķemmē un pucē“ tos, kuri reiz varētu nokļūt viņa nagos un kuru atbildes uz dažādiem jautājumiem ir būtiskas sabiedrībai.

Prātīgāk būtu, ja ar šādu pakalpojumu sniegšanu nodarbotos profesionāli PR speciālisti, bet nevis tie, kuriem īstenībā uzdodot āķīgus un nepatīkamus jautājumus ir jāmēģina salauzt intervējamā pretestība un nevēlēšanās atbildēt pēc būtības. LTV ir skaidri jādefinē, ko viņi vēlas no saviem žurnālistiem, šķietamu godīgumu un profesionalitāti, slepus trenējot politiķus un uzņēmējus cīņām ar kolēģiem žurnālistiem, vai arī pilnīgu nodošanos sabiedrības interesēm, sevi distancējot no padomu došanas tiem, kuri par visu varu vēlas izvairīties no tā, ko gribam zināt mēs kā sabiedrība.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja