Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Nepiekrītu kolēģim: Loskutovam vēl nav laiks demisionēt

Labrīt, lasītāji!

Nepiekrītu kolēģim Gustavam Strengam par to, ko vakar viņš rakstīja savā blogā, proti, ka Aleksejam Loskutovam ir jāaiziet no amata, jo viņš nav "bijis spējīgs kontrolēt savus padotos un novērst nelikumības".  G. Strenga situācjiu KNAB salīdzina ar situāciju īpašo uzdevumu ministrijā, no kuras aizgāja Ina Gudele pēc atklāsmēm par viņas zemeņu kūku un vīnu.

Starp šīm divām lietām ir fundamentāla atšķirība.  I. Gudeles gadījumā nāca gaismā dokuments, uz kura viņa pati bija uzrakstījusi vādus "lūdzu, nodrošināt", vismaz tā ziņoja prese.  Aleksejs Loskutovs pilnīgi noteikti nerakstīja papīru saviem padotajiem:  "Lūdzu, nosperiet naudu."  Un pilnīgi noteikti nav tā, ka padotie savukārt rakstīja viņam:  "Dārgo Aleksej.  Esam uz brīdi aizņēmušies daļu no izņemtās naudas.  Kad būs, tad atdosim."

Varu atkārtot to, ko rakstīju pirms pāris dienām.  Ja izrādīsies, ka A. Loskutovs ir zinājis, ka viņa iestādē ir iespējama konfiscētas naudas nočiepšana un viņš neko nedarīja, lai šo problēmu labotu (vēl vairāk zinot, ka viena no personām, kura ir iesaistīta šādas naudas pieskatīšanā ir pietiekami neapzinīga, lai sēstos pie stūres alkohola reibumā), tad viņam nudien ir jāaiziet no amata.  Bet to mēs nezinām.  Ar to "padoto" kontrolēšanu mūsu valstī tā ir kā ir.  Ja Latvijā būtu nepieciešams no amata aiziet premjerministram katru reizi, kad kāds no padotajiem sagrēkojas, tad pie mums būtu kā Itālijā -- jauna valdība reizi trīs mēnešos.  Turklāt Rīgas Domē joprojām sēž visi tie, kuriem kādreiz bija "padots" Štrams, Janita, Strancis un Rozens.  Groteskais skandāls, kurā atklājās, ka ļaudis ir tirgojuši Latvijas pases pa labi un pa kreisi -- arī tur vadība mierīgi darbojas tālāk.

Gaidīsim, ko par situāciju knābī pateiks Ģenerālprokuratūra.  Pagaidām, lai arī ko par to nedomātu neredzīgie un pazemē dzīvojošie Ventspils interešu aizstāvji mūsu portālā, Loskutovam vēl nav laiks demisionēt.  Vēl jo vairāk kamēr politikāņi turpina muļļāt jautājumu par KNAB direktora iecelšanas kārtību.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja