Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Par godu Eiropas Parlamenta Saharova balvas pasniegšanai atklās foto izstādi Vērtības vai ērtības

Par godu Eiropas Parlamenta Saharova balvas pasniegšanai tiks atklāta foto izstāde_ Vērtības vai ērtības. _Izstāde tiks atklāta Rīgā, Eiropas Savienības mājā (Aspazijas bulvāris 28) 9. decembrī plkst.17 un Cēsīs, Cēsu Valsts ģimnāzijā (L. Paegles iela 1) 8. decembrī plkst.14.30, informē pasākuma rīkotāji.

Šī gada decembrī Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā par godu Saharova balvas pasniegšanai rīko fotoizstādi, kurā apkopoti vairāku Latvijas fotogrāfu darbi par cilvēktiesību tēmu. Fotogrāfijas atspoguļos mākslinieku redzējumu par to, ka visdažādākās situācijās varam saskatīt cilvēktiesības, tādējādi liekot skatītājam aizdomāties, ka tās ir katra cilvēka dzīves sastāvdaļa.Eiropas Savienība tika izveidota pirms vairākiem gadu desmitiem, lai nodrošinātu cilvēkiem labāku, ērtu dzīvi. Šīs jaunās „ērtības” pamatā bija fundamentālas vērtības, saistītas ar cilvēku tiesībām uz dzīvi, tiesībām uz privāto dzīvi, tiesībām būt brīvam no spīdzināšanas, tiesībām strādāt un streikot un sniegt pakalpojumus jebkurā Eiropas Savienības valstī, tiesībām uz īpašumu, tiesībām atpūsties un brīvi ceļot, dzimumu vienlīdzības un ticības tiesībām. Šīs vērtības paredz arī diskriminācijas neesamību, tiesības uz bezmaksas pamatizglītību, tiesības uz drošu bērnību, uz drošu pārtiku un veselīgu vidi un kopumā veido demokrātijas pamatus Eiropā.Izstādes kurators Jānis Krūmiņš saka: „Laika gaitā mēs sākām aizmirst šo sasaisti ar vērtībām - ar tiesībām, kuras jāsargā, atstājot sev par mērauklu tikai ērtības. Tā rezultātā esam saskārušies ar vērtību krīzi. Esam aizmirsuši to, kas ir patiesi svarīgi.”Eiropas Parlaments, šīs izstādes rīkotājs, piešķir lielu nozīmi cilvēktiesībām, katru gadu piešķirot Saharova balvu vārda un domas brīvības aizstāvjiem. Balva nosaukta fiziķa un politiskā disidenta Andreja Saharova vārdā un tika izveidota 1988. gadā. Eiropas Parlaments balvas ieguvējiem piešķir prēmiju par cilvēktiesību aizstāvību 50 000 eiro apjomā svinīgā sanāksmē Strasbūrā decembra plenārsesijas laikā.Šogad Saharova balva piešķirta pieciem „Arābu pavasara” valstu pārstāvjiem. Viens no balvas kandidātiem bija arī Baltkrievijas žurnālistu apvienības loceklis Dmitrijs Bondarenko.Cēsīs izstāde apmeklētājiem būs atvērta no 8. līdz 23. decembrim, Rīgā – no 9. decembra līdz 15. janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja